Hlavní obsah

Tohle jsem ještě nezažil! Odepisovaný veterán s kovovým kloubem uštval o 11 let mladšího soka

Antverpy/Praha

„Mám hrozné bolesti, už nemůžu takhle dál,“ hroutil se před dvěma roky se slzami v očích po vyřazení v prvním kole Autralian Open někdejší první hráč světa Andy Murray. Vypadalo to na definitivní konec kariéry. Jenže skotský bojovník po až neuvěřitelných peripetiích se dokázal vrátit na scénu a vyhrávat. Nyní se opět pomalu blíží své vrcholné formě. V úterý v noci doslova uštval v gladiátorské bitvě v Antverpách o jedenáct let mladšího Američana Francese Tiafoea.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Murray porazil v Antverpách TiafoeaVideo: sntv

 
Článek

Šlo sice teprve o první kolo turnaje, ale drama, které nakonec vyhrál Brit nejtěsnějším možným rozdílem 7:6, 6:7 a 7:6, bylo parádní tenisovou podívanou.

„Myslím, že je to vůbec poprvé v kariéře, kdy jsem vyhrál 7:6, 6:7, 7:6. Rozhodně jde o moje nejdelší utkání na tři sety. Jsem teď unavený. Byla to neuvěřitelná bitva," soukal ze sebe 34letý veterán, jehož od bolestí zachránila druhá operace kyčle, po níž před dvěma roky získal první turnajový triumf právě v Antverpách.

Američana udolal svojí typickou neúnavnou hrou od základní čáry. Při sledování fyzicky náročného pojetí, kterým se rytíř sir Andy Murray probojoval mimo jiné ke třem grandslamovým titulům a dvěma zlatům z olympiády, bylo těžké uvěřit věřit, že hraje s kovovým kyčelním kloubem.

Po třech hodinách a 46 minutách nakonec mnohem mladšího soupeře udolal, když v závěrečném tie breaku odvrátil dva mečboly.

„Moje tělo už je staré. Mám za sebou na tůře spoustu zápasů. Nevadí mi hrát dlouhá utkání, ale tohle už byl úplně jiný level," přiznával Murray, který se letos zatím nedostal dál než do třetího kola.

„Hrálo se ve skvělé atmosféře. Díky všem, kteří přišli a fandili. Je tak skvělé být zpět a hrát zase před fanoušky," rozplýval se rodák z Glasgow.

Po duelu byl znát velký vzájemný respekt mezi oběma hráči, kteří si nakonec padli kolem ramen.

„Do zápasu jsme toho dali oba strašně moc, rozdíly byly minimální. Mně se v závěru dařilo na servisu, čehož jsem dokázal využít. Určitě si zapamatuju, jak jsme nějakých 30 minut po zápase seděli s Francesem v šatně a povídali si," dodal Brit.

Už na předchozím turnaji v Indian Wells, kde ve vyrovnaném duelu nakonec nepřešel přes světovou čtyřku Alexandera Zvereva, Murray naznačil, že má opět solidní formu. Zda ji dokáže po vyčerpávajícím dramatu zopakovat, se ukáže už ve čtvrtečním duelu proti druhému nasazenému Argentinci Diegu Schwartzmanovi.

Reklama

  4 : 6, 6 : 6 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 6 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori