Hlavní obsah

Trenér juniorské grandslamové šampionky podlehl rakovině. Pláče i bývalá česká hvězda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenisový svět truchlí. Známý chorvatský trenér Kristijan Schneider podlehl ve 41 letech rakovině. Informaci potvrdila i chorvatská tenisová federace. „Nemám slov. Než se tam nahoře potkáme, šetři si pro mě objetí. Odpočívej v pokoji Kiki,“ smutnila na svém Instagramu aktuálně 66. hráčka světového žebříčku Ana Konjuhová. Lítost vyjádřila i bývalá česká tenistka Barbora Strýcová.

Foto: Instagram @anakonjuh

Chorvatský trenér Kristijan Schneider s Anou Konjuhovou.

Článek

Kouč Kristijan Schneider letos dovedl šestnáctiletou Petru Marčinkovou k juniorskému titulu na Australian Open. Proslavil se také jako kouč Borny Čoriče či Any Konjuhové, která se k jeho úmrtí vyjádřila na sociálních sítích.

Její příspěvek sdílela i bývalá česká tenistka a bronzová medailistka z olympijských her v Riu ze čtyřhry Barbora Strýcová s krátkým vzkazem „RIP," který doplnila emotikonem zlomeného srdce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ana Konjuh (@anakonjuh)

Schneiderovi byla v roce 2019 diagnostikována rakovina tlustého střeva a konečníku. Jeho kolegové z celého světa se mu okamžitě snažili pomoci a uspořádali sbírku na jeho léčbu. O dva roky později přišla další rána. Lékaři mu sdělili, že trpí i rakovinou žaludku. Nemoc nabrala na obrátkách v posledních týdnech. Kouč s přezdívkou „Kiki" po sobě zanechal manželku a čtyři syny.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články