Hlavní obsah

Turnaj v Ostravě zatím chybí v kalendáři WTA, organizátoři dál hledají možnosti

Ostrava zatím chybí v podzimním kalendáři tenisových turnajů WTA, organizátoři ale dál hledají možnost, jak soutěž i počtvrté za sebou uskutečnit. Místo v programu pro září a říjen, které WTA uveřejnila na svém webu, dostaly i turnaje v Číně, kam se akce vracejí po zrušeném bojkotu tenisové asociace kvůli aféře se zmizelou hráčkou Pcheng Šuaj. Podle promotéra ostravského turnaje a majitele společnosti Perinvest Tomáše Petery ale jednání dál probíhají.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Barbora Krejčíková poslední ročník turnaje v Ostravě ovládla

Článek

"Kalendář ještě není kompletní a společně s WTA stále hledáme možnosti a termíny, aby se turnaj v Ostravě mohl uskutečnit. Diváci i hráčky si ho oblíbili a myslím, že se ukázalo, že takový turnaj Ostravě i celému Česku sluší," uvedl Petera ve stanovisku pro ČTK.

Ostravský turnaj elitní kategorie WTA se pořádal od roku 2020. Vloni jej vyhrála Barbora Krejčíková, která porazila po více než tříhodinovém boji světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska. Utkání později vyhrálo hlasování fanoušků WTA o nejatraktivnější duel sezony.

Petera v dubnovém rozhovoru pro Livesport Zprávy řekl, že se organizátoři snaží získat termín v kalendáři mezi 16. a 22. říjnem místo turnaje v Moskvě. V daném termínu ale zatím mají jistotu jen soutěže kategorie WTA 250 v Nan-čchangu a Monastiru. Dalšími turnaji budou od září do října mimo jiné "tisícovka" v Pekingu, "pětistovka" v Čeng-čou nebo "dvoustovky" v Kantonu a Ning-po.

Jediným jistým turnajem WTA v Česku je zatím Livesport Prague Open, který se uskuteční v areálu pražské Sparty ve Stromovce od 31. července do 6. srpna. Titul v něm bude obhajovat Marie Bouzková.

Reklama

Související témata: