Hlavní obsah

Ukažte na tenisty, kteří prodávali zápasy, apeluje Federer

Melbourne

Legendární švýcarský tenista Roger Federer, držitel sedmnácti grandslamových trofejí, vyzval v Melbourne k odhalení jmen souvisejících s údajným manipulováním zápasů. Obvinění zveřejnila britská média, a přestože jej mužská tenisová asociace ATP popírá, Federer je toho názoru, že totožnost viníků musí být zveřejněna.

Foto: Jason Reed, Reuters

Švýcar Roger Federer se na Australian Open vyjádřil k údajnému ovlivňování zápasů na turnajích ATP.

Článek

Čtyřnásobný šampión Australian Open se podobně jako další řada jeho rivalů vyjádřil na kontroverzní téma v bílém sportu. Manipulovat zápasy měli podle BBC v posledním desetiletí jak hráči z elitní padesátky žebříčku, tak i někteří vítězové grandslamů.

„Je to jako kdo, co? Je tak snadné to udělat... Moc rád bych však slyšel, o jaká jde jména," rozpovídal se Federer v Melbourne. „Nebo alespoň zveřejněte konkrétní materiály, ať můžeme dál debatovat. Byl to hráč? Nebo někdo z jeho týmu? Kdo a kdy to byl? Jedná se o singl, nebo o double? Na kterém grandslamu? Je to nesmysl, pouze čirá spekulace," ohradil se švýcarský tenista.

Ovlivňování zápasů rodák z Basileje samozřejmě odsuzuje. „Nemám pro to pochopení. Sází se ve všech sportech, po celém světě. Je však nesmírně důležité zachovat integritu tenisu," dodal čtyřiatřicetiletý Federer.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články