Hlavní obsah

Azarenková je pro povinné očkování tenistů proti koronaviru

New York

Podle bývalé světové jedničky Viktorie Azarenkové by se tenisté měli povinně nechat očkovat proti koronaviru. Dvaatřicetiletá Běloruska nevidí důvod, proč by hráči měli mít výjimku proti fanouškům, kteří se nyní na US Open dostanou jen po předložení dokladu o vakcinaci.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Běloruská tenistka Viktoria Azarenková na letošním US Open.

Článek

"Podle mě je to bizarní, že po fanoušcích se očkování vyžaduje a po hráčích ne," citovala Azarenkovou agentura Reuters. "Podle mě je povinné očkování nevyhnutelné. Stejně jako v jiných sportech a soutěžích," dodala loňská finalistka newyorského grandslamu.

ATP ani WTA po tenistech vakcínu nevyžaduje, pouze jim očkování doporučila. "Nevidím jediný důvod, proč to odkládat. Všichni se chceme cítit v bezpečí a všichni chceme dělat svou práci," uvedla Azarenková.

Proti očkování se už dříve postavil první tenista světa Novak Djokovič nebo trojka Stefanos Tsitsipas, kterého za to ostře zkritizovala řecká vláda. Azarenková, která se nechala očkovat v dubnu, jejich názor respektuje.

"Uznávám všechny názory kromě konspiračních teorií. Když o tom něco víte, zjistili jste si něco o vývoji a statistikách, tak je to debata na úrovni. Věřím, že naše vedení udělá to nejlepší pro naše zdraví, práci i fanoušky na turnajích," dodala dvojnásobná vítězka Australian Open.

Reklama

Související témata: