Hlavní obsah

Djokoviče vytočil fanoušek: Co je to za chlapa?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srbský tenista Novak Djokovič už potřinácté postoupil do semifinále US Open, a i když skóre budí dojem, že se světová dvojka na vítězství nad domácím Taylorem Fritzem 6:1, 6:4, 6:4 příliš nenadřela, jeden zádrhel se přece jenom našel. Viníkem byl paradoxně jeden z fanoušků grandslamového rekordmana.

Foto: Katie Stratman, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič byl na fanouška opravdu naštvaný.

Článek

Když ve třetím setu za stavu 4:3 Djokovič podával, vypadalo to, že už si po vyhraných prvních dvou setech bez problémů dokráčí pro vítězství. Jeden z diváků v hledišti se však rozhodl, že to přece jenom srbské legendě ztíží.

V momentě, kdy se Djokovič po dobrém servisu chystal na volej, ozvalo se z publika „out“. Srba tento výkřik očividně rozhodil a míček nechal dopadnout na základní čáru. Rozrušený trojnásobný vítěz US Open výměnu ztratil, a hned po jejím skončení se naštvaně obořil na fanouška.

„On byl vlastně v boxu, kde seděli i někteří moji přátelé. Nevím, kdo ten chlap byl, ale jo, v tu chvíli mě fakt vytočil. Komunikoval jsem s kamarády, aby si s ním promluvili,“ smál se už po vítězném zápase Djokovič. V pozápasovém rozhovoru už byl Srb v dobrém rozmaru a zazpíval si i s diváky píseň „Fight For Your Right“ od The Beastie Boys.

Fanoušek byl hned po celém incidentu z hlediště vyveden, což zpětně Djokoviče mrzelo. „Vlastně jsem rád, že se diváci dostávají do varu, protože to znamená, že zápas je zajímavý, že chtějí být jeho součástí, že se baví. Koneckonců platí, aby se přišli podívat, jak hrajete, takže se snažíte předvést show. Někdy může dojít k interakci s hráčem, jako dnes. Je mi ho líto, ale v tu chvíli byl opravdu otravný,“ dodal Djoker.

Jednalo se už o druhou neblahou zkušenost s divákem během pár dní, včerejší incident v zápasu Zvereva s Rubljovem byl však daleko vážnější. Jeden z fanoušků totiž měl narážky na původ Zvereva a častoval ho nacistickými popěvky.

Reklama

Související témata: