Hlavní obsah

Havlíčková má z US Open juniorský titul ve čtyřhře, finále dvouhry prohrála

Aktualizováno

Sedmnáctiletá tenistka Lucie Havlíčková Tenistka získala na US Open stejně jako na Roland Garros juniorský titul ve čtyřhře. V New Yorku uspěla s Ruskou Dianou Šnajderovou. Naopak ve finále dvouhry prohrála na betonových dvorcích v New Yorku s Alexandrou Ealaovou z Filipín 2:6, 4:6. Přišla tak o možnost zopakovat červnový double z Roland Garros.

Foto: Mike Lawrence , ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Havlíčková v akci na US Open.

Článek

Havlíčková držela v úvodu finále krok, od stavu 2:2 však prohrála čtyři gamy za sebou a první set ztratila. Ve druhé sadě přišla ze začátku o podání, brejk ale ihned soupeřce oplatila. O porážce české tenistky rozhodla devátá hra, kdy Havlíčková přišla znovu o servis. Ealaová poté duel dopodávala.

Ve dvouhře měla Elaová početnou filipínskou podporu v hledišti. "Je to nesportovní, nelíbilo se mi to. Není hezké, když se fanoušci hlasitě radují po vaší dvojchybě. Přišlo mi to jako na fotbale, pokud s tím ovšem rozhodčí něco neudělá, tak se s tím musím smířit. Nechci se na to vymlouvat, nerozhodili mě nějak výrazněji, byla jsem na to předem připravena," komentovala atmosféru.

Ve Flushing Meadows tak Havlíčková uspěla ve čtyřhře, když po boku Šnajderové uspěla proti německé dvojici Carolina Kuhlová, Ella Seidelová. V Paříži triumfovala Havlíčková v deblu s jinou českou tenistkou Sárou Bejlek.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 60 milionů dolarů):

Juniorky:
Dvouhra - finále:
Ealaová (10-Fil.) - Havlíčková (2-ČR) 6:2, 6:4
Čtyřhra - finále
Havlíčková, Šnajderová (1-ČR/Rus.) - Kuhlová, Seidelová (Něm.) 6:3, 6:2

Reklama

Související témata: