Hlavní obsah

Ještě nejsem připraven, hlásí Nadal. Špinavý trik, viní ho Srbové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finále, další grandslamový titul... Plány Rafaela Nadala se rozplynuly. Při US Open nedošel ani do čtvrtfinále. Zaznamenal nejhorší výsledek od roku 2016. Domácí Frances Tiafoe jej porazil ve čtvrtém kole 6:4, 4:6, 6:4 6:3. Někteří fandové si všímají, že Španěl v zápase využil ´fintu, k níž sahá opakovaně´.

Foto: Julia Nikhinson, ČTK/AP

Španěl Rafael Nadal při střetnutí s Francesem Tiafoem z USA.

Článek

Srbové zvláště pozorně sledují největšího konkurenta Novaka Djokoviče. Nadal jeho neúčasti na US Open nevyužije k tomu, aby získal 23. titul v turnajích Grand slamu a nezvýšil svůj zatím nejtěsnější náskok před velkým rivalem.

Srbská média i v souvislosti s tím píší o tom, že Nadal v zápase s Tiafoem vsadil i na ´špinavý trik´. Co se přihodilo? Ve druhém setu vedl při Tiafoeovu servisu Rafa 5:4 a 40:15. Američan se chystal na další podání, ale Nadal mu naznačil, že není ještě připraven.

"Tiafoea to vyvedlo z rytmu, udělal dvojchybu a přišel o celý set," napsal srbský portál Blic.rs. Nějaký zásadní vliv na zápas tenhle moment ale zjevně neměl. Nadal pak už žádný další set neuhrál.

Někteří fanoušci se ovšem bouří. Blic upozornil, že se tak nestalo poprvé. Španělská hvězda předvedla něco podobného už ve Wimbledonu v souboji s Taylorem Fritzem, kterého udolala ve čtvrtfinále, aby pak nenastoupila k boji o finále s Nickem Kyrgiosem.

Objevily se však vzápětí hlasy, že nejde o nic mimořádného. Je to v souladu s pravidly. Podle odpůrců jde jen o neúměrnou aktivitu Rafových ´hejtrů´ na sítích. „Nesnášíte Nadala. Zdá se, že jste opravdu zahořklí až do morku kostí. Neustále útočíte. Je to opravdu ubohé," zní v jedné z odpovědí na výtku ke Španělovu chování.

Reklama