Hlavní obsah

Medveděv zahájil přípravu na US Open triumfem v Los Cabos

Ruský tenista Daniil Medveděv zahájil přípravu na obhajobu titulu na US Open triumfem na turnaji na tvrdém povrchu v Los Cabos. Světová jednička ve finále porazila 7:5, 6:0 loňského šampiona Camerona Norrieho z Británie.

Foto: Carlos Perez Gallardo, Reuters

Ruský tenista Dannil Medveděv oslavuje svůj triumf na turnaji v Los Cabos.

Článek

"Všechny zápasy tu byly hodně dobré, ale finále je vždycky mimořádné. Ve finále hrajete svůj nejlepší tenis v týdnu, je to pokaždé zápas na nejvyšší úrovni, takže jsem moc rád, že jsem v tak důležitém utkání předvedl dobrý výkon a pár dobrých úderů," uvedl Medveděv po úspěšném debutu na mexickém turnaji.

Šestadvacetiletý moskevský rodák se v Los Cabos představil na ATP Tour po šestitýdenní přestávce, neboť stejně jako další ruští a běloruští tenisté nesměl kvůli invazi na Ukrajinu startovat ve Wimbledonu. V Mexiku neztratil Medveděv ani set a v sobotu ukončil po pěti duelech sérii porážek ve finálových zápasech.

O čtrnáctý kariérní titul totiž usiloval Medveděv marně právě od zářijového triumfu na newyorském grandslamu. Další dvě finále prohrál loni a před Los Cabos nezvládl tři titulové zápasy letos včetně Australian Open.

US Open začne za tři týdny.

Tenisový turnaj mužů v Los Cabos v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 808.770 dolarů)
Dvouhra - finále
Medveděv (1-Rus.) - Norrie (3-Brit.) 7:5, 6:0.
Čtyřhra - finále
Kecmanovič, Blumberg (Srb./USA) - Melo, Klaasen (4-Braz./JAR) 6:0, 6:1

Reklama

Související témata: