Hlavní obsah

Nejtěžší moment hvězdné Sereny: Ach, můj Bože, tohle ne!

Praha

Bojovala, rvala se o svůj sen. Nestačilo to. Serena Williamsová hrála v semifinále US Open s Viktorií Azarenkovou nejen o postup do finále, ale i o šanci na zisk tolik vysněného 24. grandslamového titulu, kterým by dorovnala rekord legendární Australanky Margaret Courtové. Americká hvězda však padla po téměř dvouhodinovém boji 6:1, 3:6, 3:6. "Jsem strašně zklamaná, těžko něco takového popsat," říkala zdrcená tenistka.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Emoce Sereny Williamsové v semifinále US Open.

Článek

Znovu byla blízko. Po předchozích čtyřech grandslamových finálových bojích však tentokrát skončil sen Sereny Williamsové "už" v semifinále. Nad její síly byla ve výborné formě hrající Viktoria Azarenková.

Brzy devětatřicetiletá Američanka přitom vstoupila do utkání skvěle, když úvodní sadu vyhrála drtivě 6:1. Další vývoj však vzala do svých rukou její soupeřka. Druhý set získala 6:3 a dobře začala i ten třetí, když vedla 1:0. Ve druhé hře byl stav 40:30 pro Serenu, když přišel hodně důležitý moment utkání.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Serena Williamsová si nechává ošetřit poraněnou nohu.

Williamsová při jednom z míčků špatně došlápla. Po výměně zůstala několik desítek sekund v předklonu, poté odešla k lavičce a vyžádala si lékařské ošetření. "Ach, můj Bože, tohle ne," říkala přivolané fyzioterapeutce.

Ta jí poraněnou nohu zabandážovala a Williamsová pokračovala ve hře. Serena však tento i následující game nezvládla a ztráta 0:3 se ukázala jako rozhodující.

"Nebyl to kotník, ale spíše achilovka. Hodně to bolelo, asi to bylo spíše z přetížení. Vyděsilo mě to," popisovala těžké okamžiky šestinásobná vítězka z Flushing Meadows.

"Ale na mou hru to nemělo kromě té jediné výměny žádný vliv, Viktoria byla prostě lepší, patří jí obrovské uznání," nehledala alibi pro porážku šampionka.

Serena Williamsová si tak připsala smutný osobní rekord, když nezískala titul na devíti po sobě jdoucích grandslamech, naposledy uspěla na Australian Open 2017. Po mateřské pauze si zatím zahrála na turnajích velké čtyřky čtyři finále, ani jednou neuspěla.

Zlomit tuto bilanci se bude snažit na French Open, které začíná 27. září. "Ano, budu hrát, jsem připravená," potvrdila svou účast legenda.

Reklama