Hlavní obsah

Od zranění s Plíškovou nehraje. Loňská vítězka na US Open nejede

Kanadská tenistka Bianca Andreescuová nebude na US Open obhajovat svůj loňský titul. Šestá hráčka světového žebříčku stále není fit po zranění kolena, kvůli němuž od října neodehrála jediný zápas. V New Yorku tak nebude startovat ani jeden úřadující šampion dvouhry, už dříve se z turnaje odhlásil Španěl Rafael Nadal.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Kanaďanka Bianca Andreescuová po loňské finálové výhře při US Open nad Serenou Williamsovou.

Článek

"Po mnoha diskuzích s mými nejbližšími jsem se rozhodla nejet letos do New Yorku. Udělala jsem tento krok kvůli tomu, abych se mohla soustředit na svou zápasovou kondici a vrátit se k tenisu na své maximální úrovni," uvedla na sociálních sítích dvacetiletá Andreescuová, jež si zranila koleno na Turnaji mistryň 30. října v utkání proti Karolíně Plíškové.

Před rokem získala Andreescuová první grandslamový titul po finálovém vítězství nad Američankou Serenou Williamsovou.

"Loňské vítězství na US Open byl dosavadní vrchol mé kariéry, takže mi je líto, že tam letos nebudu. Ale neočekávané problémy, včetně koronavirové pandemie, ovlivnily mou schopnost připravit se tak, abych hrála na nejvyšší úrovni," napsala.

Kanaďanka je čtvrtou hráčkou z nejlepších sedmi v žebříčku, které na US Open nebudou startovat. Turnaje ve Flushing Meadows se kvůli riziku koronaviru nezúčastní jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie, pětka Elina Svitolinová z Ukrajiny ani sedmička Kiki Bertensová z Nizozemska. Nejlepší Češky Karolína Plíšková a Petra Kvitová se startem počítají.

US Open se bude jako první grandslam po vypuknutí pandemie hrát bez diváků v uzavřené "bublině" od 31. srpna.

Reklama

Související témata: