Hlavní obsah

Promiň za ty kraťasy. Tunisanka ale s Bouzkovou neměla slitování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Když šla Marie Bouzková po porážce ve 3. kole US Open obejmout svou soupeřku k síti, tak se, jak je jejím zvykem, usmívala. V bezmála tříhodinovém zápase, v němž byla dva míčky od postupu přes světovou pětku Uns Džábirovou, se jí ale hrnuly slzy do očí. Hrdinský odpor zraněné české tenistky si zaslouží obdiv.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Marie Bouzková po utkání s Uns Džábirovou

Článek

Vyhraný první set 7:5, ve druhém byl stav 6:6 a v tie breaku 5:5… V tu dobu se však Bouzková už několik desítek minut prala se zraněním přitahovače stehenního svalu a hlavou jí probleskovaly myšlenky na skreč. Po ošetření se však rozhodla pokračovat a favorizovanou Tunisanku dostala pod tlak.

„Nikdy není snadné hrát proti někomu zraněnému. Viděla jsem, že má něco s nohou. Snažila jsem se ji rozběhat, proto jsem hrála kraťasy. Chtěla jsem prostě vyhrát zápas,“ líčila Džábirová, která se pak u sítě za svou taktiku Bouzkové omlouvala. Ale kraťasy ke stylu Tunisanky neodmyslitelně patří. A stejně jako ona by se v podobné situaci zachovala drtivá většina hráček na okruhu WTA, s čímž poražená Češka souhlasila.

„Marii určitě patří obrovský respekt,“ řekla Džábirová po výhře 5:7, 7:6, 6:3. Už ve druhém kole ji přitom tři sety trápila Linda Nosková. „K české tenisové škole mám obrovský respekt,“ pravila 29letá arabská tenistka, které způsobila trauma letošní porážka s Markétou Vondroušovou ve wimbledonském finále.

Na velkém turnaji v Montrealu Tunisanka ani nehrála, v Cincinnati podlehla ve třetím kole Aryně Sabalenkové. V New Yorku se u ní navíc projevily příznaky chřipky, s nimiž odehrála svůj úvodní duel s Camilou Osoriovou z Kolumbie. Teď ji ve čtvrtém kole čeká Číňanka Čeng Čchin-wen. S Vondroušovou by si Džábirová případně zahrála zase až v semifinále.

Reklama