Hlavní obsah

To je vtip?! S McEnroem si tohle musím vyříkat, nechápal Nadal kritiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grandslamový rekordman Rafael Nadal musel v úvodním kole US Open otáčet zápas s Australanem Rinkym Hijakatou, jehož nakonec porazil až po více než třech hodinách 4:6, 6:2 6:3, 6:3. Po zápase navíc čelil pro něj dost nepříjemným otázkám.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

ŠPaněl Rafael Nadal během úvodního kola US Open.

Článek

V rozhovoru na kurtu prohlašoval, jak je „super šťastný" že se mohl zase vrátit do Flushing Meadows. Na tiskové konferenci už na něj ale čekala trochu vypjatější debata.

Jeden z novinářů využil ke své otázce dřívější analýzu legendárního hráče a nyní televizního komentátora Johna McEnroea, který upozornil na často zmiňovaný fakt, že Španěl nedodržuje 25sekundový limit na servis.

Žurnalista navíc naznačil, že rozhodčí mají v jeho případě sklony nad tímto prohřeškem přimhouřit oko.

„Nedodržuješ časový limit na servis. Upozorňoval na to i John McEnroe. A zdá se, že umpiroví sudí toto pravidlo v tvém případě moc nevymáhají. Moje otázka tedy zní, zda to nepovažuješ za jistý stín na svém jinak excelentním odkazu. Vypadá to, že v tomto ohledu platí jiná pravidla pro Rafaela Nadala než pro ostatní?" ptal se novinář bez vytáček.

Nadal si nejprve nechal otázku zopakovat a pak se dotazu nevěřícně zasmál.

„To je podle mě vtip. Dostal jsem kvůli tomu během kariéry spoustu varování. Nikdy ne za rozlámání rakety nebo že bych dělal binec na kurtu. Ale jen za porušování limitu," vysvětloval rodák z Mallorky.

„Můj problém je, že se hodně potím. Když hrajeme v takto vysoké vlhkosti, situaci komplikuje fakt, že poslední roky nám nenosí sběrači míčků ručník. Musím pro něj chodit na nejvzdálenější místo na kurtu. No, když si jdete pro ručník, už víte se dostanete do problémů s časem na servis. Nechodím si tedy pro něj tak často," hájil se Nadal.

„Já respektuji pravidla. Když přesáhnu předepsaných 25 sekund, dostávám pokaždé varování. Jestli ne, tak ať kontrolují hodiny," pokračoval.

A zdůraznil, že si rozhodně nemyslí, že by mu rozhodčí jakkoliv nadržovali. Zároveň se podivoval nad tím, proč tuto otázku nastolil i John McEnroe.

„Nemyslím si, že mám od rozhodčích nějaké zvláštní zacházení. A vůbec nerozumím tomu, proč něco takového John říká v televizi. Musím si s ním o tom promluvit," smál se Nadal, který má šanci stát se po US Open opět světovou jedničkou.

Reklama