Hlavní obsah

Tohle se nedělá. Komentátorka kritizovala jednání Muchové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při pouhém pohledu na skóre šlo o jednoznačnou záležitost, Karolína Muchová ovládla první set čtvrtfinále US Open nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou 6:0. Jenže tak snadná práce to pro českou hvězdu a vítězku tohoto utkání nebyla. Ve čtvrtém gamu odvracela devět brejkbolů a sadu nakonec získala až po 44 minutách boje v dost náročných podmínkách. Její krok po proměněném setbolu pak vzbudil menší kontroverzi.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Karolína Muchová si chladí hlavu během čtvrtfinále US Open.

Článek

Olomoucká tenistka se po konci první sady odebrala na delší čas do útrob stadionu, což rumunská soupeřka nesla dost nelibě. Obzvlášť, když ji umpirová sudí popoháněla, aby se připravila do hry.

„To já čekám, až ona začne podávat. Nechápu, co po mně chceš,“ rozčilovala se Cirsteaová.

Během přenosu se nad krokem české tenistky podivovala i někdejší hráčka top 10 Jelena Dokičová. „Ona se šla převlékat, ale to se moc nedělá, když máte momentum na své straně. A ne jen momentum. Vždyť vyhrála 6:0,“ podivovala se Australanka srbského původu.

V souvislosti s tím v zámořských médiích připomínali kontroverzní moment z Australian Open 2021, kdy se Muchová za takřka beznadějného stavu 1:6, 0:2 proti Ashleigh Bartyové začala stěžovat na zdravotní problémy, odešla z kurtu a po návratu se vrátila jako vyměněná a nadechla se k šokujícímu obratu. Po zápase čelila podezřením, že nešlo o zdravotní problémy, ale o taktický fígl.

Nad podobným momentem v roli komentátora se rozčiloval i legendární deblista Todd Woodbridge, jenž kritizoval dlouhé přestávky hráčů mimo kurt. Konkrétně v pondělním zápasu Daniila Medveděva s Australanem Alexem de Minaurem, a to když Rus odešel do útrob stadionu po prohraném setu na 20 minut.

„Proč musíte odejít z kurtu na tak dlouho. To není ani pauza na toaletu. Mění si snad celé vybavení. Podle mě by se s tímhle mělo něco udělat. Vypadá to, že jakmile někdo prohrává, odejde pryč. A to není součást hry. Nemá to tam co dělat. Je to otravné, ale umpirový sudí to povolí,“ rozčiloval se na stanici Channel 9 Woodbridge.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.