Hlavní obsah

Úžasný pocit, přiznala hvězdná Američanka po ukončení čekání na titul. Odměnu věnuje na charitu

Auckland/Praha

Serena Williamsová se dočkala. Americká hvězda po třech letech opět ovládla turnaj. Osmatřicetiletá tenistka nenašla přemožitelku v Aucklandu a poprvé od mateřské pauzy mohla slavit zisk titulu. Prize money si ale bývalá světová jednička nenechá, finanční částku za vítězství věnuje na dobročinné účely v Austrálii, která bojuje s požáry.

Foto: Chris Symes, ČTK/AP

Serena Williamsová po singlovém vítězství zapózovala s trofejí i s dcerou.

Článek

Ten pocit už dlouho nezažila. Naposledy se z titulu radovala před třemi roky, kdy jako těhotná ovládla Australian Open. Po mateřské pauze si pak Serena Williamsová zahrála na turnajích pětkrát finále, avšak na své soupeřky nestačila. Třiasedmdesátého titulu v kariéře se dočkala až nyní v Aucklandu, kde ve finále porazila krajanku Jessicu Pegulaovou.

Úvod zápasu ale Willaimsové nevyšel. Prohrávala 1:3 a vypadalo to, že se tak trochu trápí. Americká hvězda ale zabrala, získala pět gamů v řadě a úvodní set otočila a vyhrála poměrem 6:3. Ten druhý pak získala 6:4 a poprvé od narození dcerky Alexis Olympie mohla slavit titul.

„Úžasný pocit,“ přiznala po vítězství Williamsová na webu cbsnews.com. „Bylo to už hodně dlouho. Na tenhle moment jsem čekala dva roky. Myslím, že na mé tváři bylo vidět, jak se mi ulevilo,“ vyprávěla bývalá světová jednička s tím, že je podle ní neskutečné, že stále hraje. Fanoušky pak potěšila i milým gestem, když se rozhodla, že prize money, 43 000 amerických dolarů (téměř jeden milion korun) věnuje na pomoc Austrálii, kterou trápí požáry.

„Hraju v Austrálii přes dvacet let a je hrozně těžké sledovat zprávy o všech těch požárech, při kterých lidé a zvířata přicházejí o své domovy. Proto dávám všechny peníze za výhru na dobrou věc a šaty ze zdejších zápasů do aukce,“ dodala třiadvacetinásobná grandslamová vítězka, která se tuto středu také zúčastní charitativní akce, kterou pořádá australský tenisový svaz.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori