Hlavní obsah

V pondělí přílet, v úterý na kurt. Předvedly jsme super výkon, pochválily se deblistky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S jejich figurínami se zbytek týmu fotil ještě i při oficiální tiskovce. Až v pondělí večer se v Seville objevily Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které přicestovaly z Turnaje mistryň v Cancúnu.

České tenistky začaly finálový turnaj BJK Cupu výhrou nad Švýcarskem.Video: sntv

 
Článek

Sevilla (Od našeho zpravodaje) - To jim ale nebránilo, aby se v úterý postavily na kurt proti švýcarskému páru Golubicová, Teichmannová a úvodní souboj finálové skupiny BJK Cupu se Švýcarkami dotáhly k plné české spokojenosti ve dvou setech 7:6, 6:2. Konečných 3:0 je vzhledem k postupovým ambicím týmu Petra Pály naprostý výsledkový ideál.

„Přiletěly jsme po poměrně náročné cestě, obě jsme cestovaly přes noc. Časová změna není optimální, ale jsme tady a obě chceme reprezentovat. Obě milujeme reprezentaci a chceme týmu co nejvíce pomoct,“ tvrdila Krejčíková.

Loni před finálovým turnajem v Glasgowě poslala Pálovi a spol. na poslední chvíli omluvenku kvůli zranění a ve Skotsku si tak z úspěšného deblového páru zahrála jen Siniaková. V tomto roce jdou však K+S do boje společně.

„Když už řeknete ano, počítáte s tím, že tahle cesta může nastat,“ přikývla Siniaková. Se svou parťačkou prožily přitom v Mexiku dost silné rozčarování. Stěžovaly si na podmínky, které nekorespondovaly s významem akce, s bilancí 1-2 se navíc loučily už po skupině. A stejně se jejich přílet do Španělska opozdil.

„Samozřejmě to bylo náročné. Ale jsem hrozně moc ráda za to, jak jsme dnes hrály. Předvedly jsme super výkon,“ pochválila se Siniaková.

Pála měl podle vývoje utkání připraveny různé varianty. Ale debutantky Linda Nosková a Marie Bouzková mu to svými výhrami usnadnily. „Je rozdíl hrát singl a debl, který se hraje bez výhod a na super tiebreak. Kdyby byl stav po dvouhrách 1:1, tak jsme byli domluvení, že Maky (Vondroušová) by na debl šla,“ vysvětloval kapitán. „Na to, že holky přiletěly v pondělí, ale hrály dobře. Za stavu 2:0 se hraje líp, to je bez diskuse. Švýcarky tam šly s tím, že potřebují vyhrát, protože to byla jejich šance, aby to bylo 1:2, a měly ještě šanci postoupit.“

S výhrou se usíná vždycky líp, to je stará známá tenisová pravda. I když se závěrečná tiskovka protáhne až přes půlnoc jako v Seville po souboji se Švýcarskem.

„Všechny tři jsme řekly, že jsme ready. Kapitán si vybral a já jsem ráda, že jsem mohla nastoupit. Vzhledem k tomu, že jsme přiletěly v pondělí, tak jsme podaly kvalitní výkon. Věřím, že to zopakujeme i v příštím zápase,“ pronesla Krejčíková.

Dva ‚volné‘ dny do pátečního souboje s USA se ale budou hodit. „To určitě. Po takové cestě nikdy není příjemné hned hrát. Proto taky všichni přijíždějí dříve, aby si zvykly na prostředí,“ povzdechla si unaveně Siniaková.

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Lehečka - Monteiro dnes 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime dnes 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 17 : 30
20240429T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová