Hlavní obsah

Válka tenisových hvězd. Chcete brát stejně? Musíte si to zasloužit, říká Tsitsipas. Šašku, vzkazuje mu bývalá jednička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová pětka tenisového žebříčku, Řek Stefanos Tsitsipas, nedávno prohlásil, že ženy by měly hrát na grandslamech na tři vítězné sety, pokud chtějí brát stejné odměny jako muži. Tím si proti sobě řadu tenistek, které se mu teď vysmívají. Jako první se ozvala na sociálních sítích Češka Karolína Plíšková a teď bývalá světová jednička Naomi Ósakaová. „Ten chlap je legrační,“ reagovala.

Foto: @tanndde, Twitter

Stefanos Tsitsipas svým výrokem pobavil Naomi Ósakaovou.

Článek

Řecká hvězda vzbudila rozruch během probíhajícího turnaje v Miami, ve kterém v osmifinále nestačila ve dvou setech na Španěla Carlose Alcaraze. Aniž by prý Tsitsipas chtěl být nějak kontroverzní, tak se vyjádřil k tématu rovných odměn pro muže i ženy na tenisových turnajích.

„Bylo mi řečeno, že ženy mají lepší výdrž než muži. Možná by také měly hrát pětisetové zápasy. Líbilo by se mi to," uvedl vítěz Turnaje mistrů z roku 2019. „Na druhou stranu, v mužském tenise bychom viděli mnohem větší variabilitu grandslamových vítězů, kdyby se hrálo jen na dva vítězné sety," dodal. Je možné, že narážel na své první grandslamové finále v roce 2021 na French Open, kde proti Novaku Djokovičovi vyhrál první dvě sady, ale nakonec prohrál 7:6, 6:2, 3:6, 2:6, 4:6.

Na Tsitsipase reagovala jako první v instagramovém příběhu Karolína Plíšková, která sdílela článek s jeho výrokem, který doplnila vysmátým smajlíkem a několika dalšími emotikony zesměšňujícími tenistův zdravý rozum.

Přidala se i bývalá světová jednička Japonka Ósakaová, která zatím v Miami neztratila ani set a v pátek bude bojovat s Belindou Bencicovou o postup do finále, která řeckého tenistu označila za legračního chlapíka. „Chtěl by on hrát na devět setů? Jestli se pokusí prodloužit moje zápasy, tak já prodloužím ty jeho," smála se.

Podle ní by to změnilo strukturu tenisu. „Musely bychom se fyzicky připravovat úplně jinak. Zabralo by hrozně moc času, kdyby se něco takového zavedlo," řekla Ósakaová a dodala, že si nemyslí, že něco takového projde.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články