Hlavní obsah

Sinner - Brooksby 7:6, 6:1Ve finále tenisového turnaje ve Washingtonu se utkají Sinner a McDonald

Devatenáctiletý italský tenista Jannik Sinner v semifinále ve Washingtonu porazil 7:6, 6:1 domácího Jensona Brooksbyho a může se stát nejmladším vítězem turnaje od roku 2008. Jeho soupeřem ve finále bude Američan Mackenzie McDonald, který si poradil 6:4, 3:6, 7:5 s Keiem Nišikorim z Japonska.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Italský mladík Jannik Sinner si na turnaji ve Washingtonu zahraje o titul.

Článek

Turnajová pětka Sinner, jenž jako jediný z nasazených hráčů prošel až do semifinále, si ve Washingtonu zahraje o třetí titul v kariéře. Pokud zvítězí, stane se nejmladším vítězem turnaje od triumfu Argentince Juana Martína del Potra.

McDonald si po výhře nad šampionem z roku 2015 Nišikorim zahraje o titul úplně poprvé. Na okruhu ATP dosud bylo maximem šestadvacetiletého Američana předloňské semifinále z Delray Beach.

Vítězka z Palerma Collinsová je ve finále i v San Jose

Americká tenistka Danielle Collinsová může vyhrát druhý turnaj WTA za sebou. Dva týdny po vítězství v Palermu postoupila do finále také v San Jose po suverénní výhře nad Chorvatkou Anou Konjuhovou 6:0, 6:2. Její poslední soupeřkou bude Ruska Darja Kasatkinová, která v druhém semifinále vyřadila nasazenou jedničku Belgičanku Elise Mertensovou po setech 6:3, 6:2.

Bývalá světová desítka Kasatkinová je letos ve finále už počtvrté a může získat třetí titul v sezoně a pátý celkově. S Collinsovou, která je v žebříčku WTA o pět míst níže na 36. příčce, se ruská tenistka střetne potřetí. Oba předchozí vzájemné zápasy vyhrála. Letos v únoru Američanku porazila na Phillip Island Trophy v Melbourne, kde nakonec získala titul po finálové výhře nad Marií Bouzkovou.

Do finále čtyřhry v San Jose neprošla Květa Peschkeová. Šestačtyřicetiletá česká tenistka s Australankou Ellen Perezovou podlehly nejvýše nasazenému páru Gabriela Dabrowská z Kanady a Luisa Stefaniová z Brazílie 3:6, 6:4, 8:10.

WASHINGTON (tvrdý povrch, dotace 2 046 340 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Sinner (5-It.) - Brooksby (USA) 7:6 (7:2), 6:1
McDonald (USA) - Nišikori (Jap.) 6:4, 3:6, 7:5.
SAN JOSE (tvrdý povrch, dotace 565 530 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kasatkinová (4-Rus.) - Mertensová (1-Belg.) 6:3, 6:2
Collinsová (7-USA) - Konjuhová (Chorv.) 6:0, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Dabrowská, Stefaniová (1-Kan./Braz.) - Peschkeová, Perezová (3-ČR/Austr.) 6:3, 4:6, 10:8.

Reklama

Související témata: