Hlavní obsah

Sakkariová - Garciaová 6:3, 6:0Ve finále v Guadalajaře jsou Sakkariová a 111. hráčka světa Dolehideová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O titul na tenisovém turnaji v mexické Guadalajaře se utkají druhá nasazená Řekyně Maria Sakkariová a 111. hráčka světa Caroline Dolehideová. Pětadvacetiletá Američanka ve svém prvním semifinále na okruhu WTA porazila krajanku Sofii Keninovou 7:5, 6:3. Sakkariová deklasovala Francouzku Caroline Garciaovou 6:3, 6:0 a zahraje si o druhý titul v kariéře.

Foto: Refugio Ruiz, ČTK/AP

Řecká tenistka Maria Sakkariová se raduje během semifinálového zápasu turnaje v Guadalajaře proti Francouzce Caroline Garciaové.

Článek

Dolehideová v utkání s Keninovou přišla v obou setech jako první o podání, ale nepříznivý vývoj vždy otočila. Vítězku Australian Open z roku 2020 porazila za hodinu a 25 minut.

„Jsem na sebe hrdá, jak jsem to dneska zvládla, protože Sofia není lehká soupeřka. Už se těším na zítřek,“ řekla Dolehideová, která ve čtvrtfinále s Italkou Martinou Trevisanovou odvrátila čtyři mečboly. Díky životnímu turnaji poskočí v žebříčku zhruba o 70 míst, dosud byla nejlépe na 99. příčce.

Foto: Refugio Ruiz, ČTK/AP

Tenistka Caroline Dolehideová z USA slaví postup do finále turnaje v Guadalajaře.

Sakkariovou čeká reparát za loňský ročník, tehdy ve finále podlehla Američance Jessice Pegulaové. Devátá hráčka světa má na kontě zatím jediný titul z WTA Tour, který získala v roce 2019 v Rabatu. Dalších sedm finálových zápasů prohrála.

„Jsem ráda, že jsem zase ve finále. Letos jsem si nemohla přát nic lepšího,“ řekla osmadvacetiletá řecká tenistka, která sice byla v srpnu ve finále ve Washingtonu, ale na US Open vypadla stejně jako na předchozích dvou grandslamech hned v prvním kole.

Tenisový turnaj žen v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 2,788.468 dolarů)
Dvouhra - semifinále
Sakkariová (2-Řec.) - Garciaová (3-Fr.) 6:3, 6:0
Dolehideová - Keninová (obě USA) 7:5, 6:3

Reklama

Související témata:
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.