Hlavní obsah

Norrie - Rubljov 3:6, 6:3, 6:4Ve finále v San Diegu jsou Ruud a Norrie, který vyřadil jedničku Rubljova

Hlavní favorit nového turnaje ATP v San Diegu Rus Andrej Rubljov prohrál v semifinále s britským tenistou Cameronem Norriem 6:3, 3:6, 4:6 a přišel o šanci bojovat o druhý letošní titul. Na druhý triumf ve své životní sezoně se pokusí dosáhnout Norrie, kterého ve finále čeká turnajová dvojka Nor Casper Ruud, jenž porazil Bulhara Grigora Dimitrova 6:4, 4:6, 6:4.

Foto: Profimedia.cz

Cameron Norrie na podání

Článek

Norrie sice prohrál s Rubljovem první set za 35 minut, ale v úvodu druhého odvrátil tři brejkboly, vzápětí vzdal podání soupeři a začal utkání otáčet. "Všechna čest Andrejovi. Ze začátku hrál skvěle, mě se v úvodu druhého setu povedlo přestát horkou chvilku. Je to pro mě velká výhra. Na tenhle zápas budu určitě ještě dlouho vzpomínat," uvedl 28. hráč světa Norrie, který si připsal třetí vítězství nad hráčem Top 10.

"Je fajn trochu mu to vrátit. Naposledy mě roznesl, takže je příjemné vidět, že jsem se trochu zlepšil," řekl Brit, který loni v Petrohradu uhrál s Rubljovem jen tři gamy.

Norrieho čeká ve finále Ruud

Norrie získal v červenci v Los Cabos první titul na ATP Tour v kariéře, ale v poslední době se mu nedařilo. Před turnajem v San Diegu prohrál pět ze šesti zápasů.

S Ruudem se utká poprvé v kariéře. Desátý hráč světa si v utkání s Dimitrovem připsal 46. vítězství v sezoně, víc jich mají jen Řek Stefanos Tsitsipas (51) a Rus Daniil Medveděv (48.). Dvaadvacetiletý Nor stejně jako Norrie prožívá průlomovou sezonu. Bude hrát páté letošní finále, ve všech čtyřech předchozích uspěl.

Turnaj mužů v San Diegu (tvrdý povrch, dotace 661 800 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Norrie (Brit.) - Rubljov (1-Rus.) 3:6, 6:3, 6:4
Ruud (2-Nor.) - Dimitrov (Bulh.) 6:4, 4:6, 6:4
Turnaj mužů v Sofii (tvrdý povrch, dotace 481 270 eur):
Čtyřhra - finále:
K. Skupski, O'Mara (Brit.) - Marach, Oswald (3-Rak.) 6:3, 6:4.

Reklama