Hlavní obsah

Hurkacz - Rubljov 6:3, 6:4Velké překvapení na turnaji v Miami! Hurkacz se ve finále utká se svým deblovým parťákem

Aktualizováno

Dalším nečekaným finalistou tenisového turnaje v Miami se po devatenáctiletém italském tenistovi Janniku Sinnerovi stal Polák Hubert Hurkacz, který si v semifinále poradil se čtvrtým nasazeným Rusem Andrejem Rubljovem 6:3 a 6:4. V neděli bude 37. hráč světového žebříčku usilovat o nejcennější titul v kariéře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Hurkacze s RubljovemVideo: sntv

 
Článek

Zatím hrál čtyřiadvacetiletý Hurkacz na okruhu ATP dvě finále a obě vyhrál. Letos v lednu už získal titul na jiném floridském turnaji v Delray Beach po vítězství nad Američanem Sebastianem Kordou. Už ve čtvrtfinále polský tenista překvapil výhrou nad druhým nasazeným Řekem Stefanosem Tsitsipasem a odměnou mu bude i dosud nejvyšší umístění v žebříčku, v němž se posune minimálně na 27. příčku.

Se Sinnerem jsou kamarádi a dokonce debloví partneři, ale nastoupí proti sobě poprvé. "Bude to sranda. Jannik hraje tvrdě z forhendu i bekhendu, musím se snažit být pořád agresivní a podat svůj nejlepší výkon," řekl Hurkacz před svým prvním finálovým zápasem na turnaji Masters, který vynechaly největší hvězdy.

Reklama

Související témata: