Hlavní obsah

VIDEO: Tenista Janowicz po výroku sudího vybuchl. Po kurtu létaly jiskry

Polskému tenistovi Jerzymu Janowiczovi se letošení Australian Open prodraží. Křik na hlavní rozhodčí, bouchnutí raketou do její židle a plivnutí na kurt ho přijde na pokutu ve výši 2500 dolarů (46 tisíc korun.)

Janowicz to nezvládl...

 
Článek

Čtyřiadvacátého nasazeného hráče rozčílil míč v tie-breaku prvního setu, který v utkání druhého kola s Indem Somdevem Devvarmanem dopadl na čáru. Janowicz si ale myslel opak, klekl si na kurt, křičel a na lajnu pak i plivl. Od rozhodčí Marije Cicakovové dostal napomenutí. Vzápětí zkrácenou hru ztratil, cestou na lavičku bouchl raketou o umpirovou židli a na kurt hodil lahev s vodou.

„Nechápu to, vždyť jsem neudělal nic zlého. Jen jsem křičel. Dávají se pokuty za křičení?" citovala Janowicze agentura AP. Polák zápas s Devvarmanemem otočil z 0:2 na sety na 3:2, ale v dalším kole nestačil na Španěla Nicoláse Almagra.

Pokuta není tak vysoká

Janowicz dostal letos zatím nejvyšší pokutu, ale může být rád, že nebyla vyšší. Loni zaplatil Argentinec David Nalbandian osm tisíc dolarů za hození vodou na organizátory v Melbourne Parku po špatném rozhodnutí sudích. Kypřan Marcos Baghdatis platil 1250 dolarů, protože na lavičce rozmlátil čtyři rakety po sobě. Jeho výbuch vzteku tehdy ze záznamu na internetu zhlédlo 1,4 milionu lidí.

„Každý občas udělá v životě nějakou hloupost. Tohle jsem nezvládl, nebylo to příjemné," řekl letos Baghdatis, jenž do Austrálie přijel už jako otec dcery Zahary, kterou má s bývalou chorvatskou tenistkou Karolinou Špremovou.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner