Hlavní obsah

Bývalá soupeřka Navrátilové promluvila: Členka WTA mě sexuálně obtěžovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce před začátkem prestižního grandslamového turnaje ve Wimbledonu vyplaval na povrch skandál Ženské tenisové asociace WTA. Jedna z jejích členek měla sexuálně obtěžovat bývalou finalistku travnatého grandslamu Andreu Jaegerovou. Talentovaná hráčka, která byla kvůli vážnému zranění ramene nucena brzy ukončit svou kariéru, řekla, že v mládí čelila minimálně 30 atakům nejmenované členky WTA.

Foto: Profimedia.cz

Andrea Jaegerová (vlevo) a Martina Navrátilová po finále French Open.

Článek

V tenisovém světě vzbudilo velký poprask prohlášení dnes 57leté bývalé tenistky Andrey Jaegerové, která deníku Independent sdělila, že čelila sexuálnímu obtěžování ze strany zaměstnankyně WTA.

„Měla jsem nejméně 30 incidentů s nejmenovanou zaměstnankyní WTA, fyzické pokusy v šatně, velmi brzy v mé kariéře," řekla Jaegerová s tím, že zaměstnankyně měla velké problémy nedávat ruce tam, kam nemá. Bývalá finalistka French Open z roku 1982 a Wimbledonu o rok později, která v obou případech podlehla Martině Navrátilové, uvedla, že se snažila nikdy nezůstávat v šatně sama a musela se převlékat například v kabinkách přenosných toalet.

Američanka, která během své krátké kariéry, kterou musela ukončit v roce 1985 po zranění ramene, vyhrála 10 titulů na okruhu WTA, dále uvedla, že v 16 letech čelila obtěžování i ze strany jiné zaměstnankyně, která ji vezla domů po jednom z večírků, na kterém jí byly proti její vůli podávány alkoholické nápoje.

„Když jsme dorazily do mého bytu, doprovodila mě ke dveřím a dovolovala si na mě. Snažila se mě políbit. Byla jsem tak znechucená, že jsem se plazila po schodech dovnitř a snažila se nepozvracet, aby mě neviděl táta," popsala Jaegerová, které nepomohlo ani to, že o těchto incidentech informovala vedení WTA.

„Pokaždé, když jsem se snažila zastat sama sebe, vyhrožovali mi, že to odnese někdo jiný," řekla bývalá světová dvojka s tím, že jí vyhrožovali, že její sestře zruší stipendium na Stanfordu. Jaegerová se po ukončení kariéry rozhodla pro nečekané poslání. Stala se řádovou sestrou církve v Santa Rosa Beach na Floridě.

WTA se k incidentu zatím nevyjádřila.

Reklama