Hlavní obsah

Jsem smutný, nejde to. Wimbledon přišel o loňského finalistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenisový Wimbledon se bude muset obejít bez loňského finalisty. Z nejslavnějšího grandslamového turnaje, který dnes startuje, se na poslední chvíli kvůli zranění odhlásil Australan Nick Kyrgios.

Foto: John Walton, ČTK/AP

Australan Nick Kyrgios během přípravy na Wimbledon.

Článek

„Jsem smutný, že to říkám, ale letos se musím z Wimbledonu odhlásit," uvedl na tiskové konferenci 30. hráč světa, jenž v loňském dramatickém finále podlehl ve čtyřsetové bitvě Novaku Djokovičovi. Kvůli zdravotním problémům letos přijde už o třetí grandslamový turnaj.

Přitom téměř do poslední chvíle ujišťoval, že je na Wimbledon připraven a po zdravotní stránce bude schopen nastoupit.

„Na Mallorce jsem ale cítil bolest v zápěstí. Z preventivních důvodů jsem si nechal udělat rentgen, který ukázal, že tam mám potrhané vazy. Udělal jsem všechno, co jsem mohl, abych mohl hrát a jsem zklamaný, že jsem zkrátka neměl dostatek času, abych se dal do Wimbledonu zdravotně do pořádku," vysvětloval.

Australský bouřlivák měl v pondělí nastoupit k zápasu s Belgičanem Davidem Goffinem. V pavouku ho nahradí „šťastný poražený" z kvalifikace, o němž se rozhodne v pondělí dopoledne.

Kyrgios odehrál od lednového zranění kolena na okruhu jediný zápas, který ve Stuttgartu s Číňanem Číňanem Wu I-pingem prohrál.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.