Hlavní obsah

Komplikace hned v první den Wimbledonu! Start se odkládá

Londýn

Návrat tenistů do Wimbledonu po dvou letech komplikuje hned první hrací den počasí. Na trávě v All England Clubu se mělo začít hrát v poledne českého času, ale kvůli drobnému dešti je program na menších kurtech o hodinu a půl odložen.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Začátek Wimbledonu provází déšť

Článek

První se měl do hry z českých zástupců dostat jediný mužský singlista Jiří Veselý, kterého čeká Němec Yannick Hanfmann, ale na kurtu číslo šestnáct je místo sítě plachta.

Pokud by se počasí nezlepšilo, tak se na venkovních dvorcích budou zápasy dál odkládat, ale na hlavních se bude hrát pod zataženou střechou. Program na centrkurtu tak tradičně zahájí ve 14:30 SELČ obhájce titulu Srb Novak Djokovič s domácím Jackem Draperem.

Ke druhému utkání na hlavní dvorec nastoupí dvojnásobná vítězka londýnského grandslamu Petra Kvitová, která bude hrát 1. kolo s Američankou Sloane Stephensovou.

Ostatní Češi budou doufat v lepší počasí. Vedle Veselého mají dnes hrát turnajová osmička Karolína Plíšková, která se střetne se semifinalistkou nedávného Roland Garros Slovinkou Tamarou Zidanšekovou, Marie Bouzková se utká s Ruskou Věrou Zvonarevovou a Tereza Martincová s osmadvacítkou Alison Riskeovou z USA.

Loni se Wimbledon kvůli koronaviru nekonal. I letošní ročník je poznamenán hygienickými opatřeními, tenisté bydlí v bublině v hotelu místo tradičních pronájmů domů v okolí areálu. Diváků budou pořadatelé pouštět polovinu kapacity a jen obě finále mají mít plná hlediště.

Reklama