Hlavní obsah

Kyrgios řádil. Je jim devadesát, nevidí míč, nadával bouřlivák na rozhodčí a ostře reagoval na diváka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamery to zachytily a samotný Nick Kyrgios s tím také nedělal žádné tajnosti. Prostě si odplivl směrem k divákovi. Nedělal si hlavu s tím, co předváděl v průběhu i bezprostředně po zápase prvního kola Wimbledonu, v němž porazil britského tenistu Paula Jubba v pěti setech.

Foto: Toby Melville, Reuters

Australan Nick Kyrgios při utkání s Britem Paulem Jubbem.

Článek
Fotogalerie

Vztek z Australana opravdu chvílemi doslova cákal, dával průchod emocím. Sepsul rozhodčí a směrem ke křiklounovi z hlediště dokonce plivnul.

„Ano, když jsem vyhrál, obrátil jsem se na něj," přiznával po zápase Kyrgios drsné gesto směrem k fanouškovi v hledišti. „Tak dlouho jsem se musel potýkat s nenávistí a negativitou, takže nemám pocit, že bych tomuto člověku něco dlužil," postěžoval si 27letý tenista a ponechával bez omluvy své počínání (na videu cca. v čase 1:00).

Foto: Twitter

Nick Kyrgios plivl směrem k jednomu z diváků.

Tvrdil, že pro něj existují polehčující okolnosti. Rozhodčí Marija Čičaková ignorovala jeho prosby, aby byl vulgární divák vykázán.

"Někdo v hledišti zakřičel, že jsem na hovno. Je to normální? Ne. Ale děje se to znovu a znovu. Myslím, že je to míra respektu. Proč to považují za přijatelné?" durdil se.

Během zápasu Kyrgios také naléhal na rozhodčí, aby zařídila vykázání diváků, kteří ho obtěžovali, i když konkrétně neupřesnil povahu jejich chování.

Obvinil však sociální média z vytvoření nového druhu příznivců, kteří sportovní hvězdy vyloženě obtěžují natáčením. „Ve sportu se to děje stále častěji," poznamenal Kyrgios.

Tradičně se na kurtu pouštěl do rozhodčích. "Těm lidem je přes 90, nevidí míč," pronesl na adresu starších čárových po úspěšné výzvě. Jednu rozhodčí též označil za bonzačku, když reagovala na chybu kolegy.

Představitelé Wimbledonu zvažují, zda Kyrgiose za jeho počínání pokutovat. V roce 2010 dostal Rumun Victor Hanescu pokutu 15 000 dolarů za plivání směrem na diváky. Podle pravidel mohou nyní hráči dostat pokutu až 20 000 dolarů za každý přestupek. Kyrgios však trval na tom, že neudělal nic špatného a s pokutou nepočítá.

Ve druhém kolem ho čeká Srb Filip Krajinovič, pak by jeho soupeřem mol být Stefanos Tsitsipas, řecká nasazená čtyřka, která porazila Švýcara Alexandra Ritscharda.

Reklama

Související témata: