Hlavní obsah

Nadalovi zabrala léčba bolestivého chodidla, chce proto hrát ve Wimbledonu

Vítěz rekordních 22 grandslamů Rafael Nadal prodělal úspěšnou léčbu bolestivého chodidla a má v úmyslu startovat ve Wimbledonu. Španělský tenista to řekl novinářům na Mallorce.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Rafael Nadal má za sebou úspěšnou léčbu bolestivého chodidla a má v úmyslu startovat ve Wimbledonu.

Článek

Šestatřicetiletý Nadal před dvěma týdny získal čtrnáctý titul na Roland Garros, pařížský grandslam ale kvůli tzv. Müller-Weissovu syndromu dohrával ve velkých bolestech.

Proto byl jeho start v All England Clubu nejistý, nyní však zabrala léčba, kterou podstoupil v Barceloně. "Nic není stoprocentní, ale okamžitě mi to pomohlo," řekl Nadal na setkání s novináři během přípravy na Mallorce.

"Občas to ještě cítím, ale bolest výrazně ustoupila a už týden jsem nekulhal," přidal. "Průběh léčby a týden přípravy mi dal naději a mám v úmyslu startovat ve Wimbledonu," dodal Nadal.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Rafael Nadal při focení s trofejí pro vítěze Roland Garros. Tuhle scénu si užíval už počtrnácté.

Další fáze přípravy už ho čeká v Londýně, kam odletí v pondělí. "Kdybych nevěřil, že budu moct hrát, tak tam neletím. Čeká mě týden tréninku, pak exhibice v Hurlinghamu a potom uvidíme," prohlásil.

Nadal ve Wimbledonu, kde získal tituly v letech 2008 a 2010, naposledy startoval v roce 2019, kdy došel do semifinále. Poté se londýnský grandslam nehrál kvůli koronaviru, loni Nadal turnaj kvůli náročné sezoně vynechal.

Reklama