Hlavní obsah

Pořadatel Wimbledonu se odvolá proti pokutě od WTA za vyloučení Rusů a Bělorusů

Organizátor tenisového Wimbledonu londýnský All England Club se odvolá proti pokutě 250 tisíc dolarů, kterou dostal od WTA za zákaz účasti ruských a běloruských hráček kvůli ruské invazi na Ukrajinu.

Foto: Paul Childs, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

"Právní proces už začal, takže se k tomu nemůžu blíže vyjádřit. Mrzí nás reakce obou okruhů (ATP a WTA), ale za rozhodnutím si stojíme," citovala agentura AP výkonnou ředitelku All England Clubu Sally Boltonovou.

Za zákaz byl potrestán také britský tenisový svaz (LTA), kterému WTA vyměřila pokutu 750 tisíc dolarů. Rovněž LTA má v úmyslu se proti tomu odvolat. Stejně tak jako proti finančním sankcím od vedení mužského okruhu ATP.

Pořadatelé Wimbledonu o vyloučení Rusů a Bělorusů na základě doporučení britské vlády informovali na konci dubna. ATP i WTA se proti tomu ohradily a rozhodly o tom, že na letošním ročníku se nebude hrát o body do světových žebříčků.

Vyloučení připravilo o start na wimbledonské trávě mimo jiné světovou jedničku a úřadujícího vítěze US Open Daniila Medveděva z Ruska nebo dvojnásobnou grandslamovou šampionku Victorii Azarenkovou z Běloruska.

Reklama