Hlavní obsah

Podvod a manipulace! Tenisové legendy ve Wimbledonu nařkly Kyrgiose

Australský bouřlivák Nick Kyrgios se představí v pondělí na wimbledonském centrálním dvorci v boji o čtvrtfinále proti Američanovi Brandonu Nakashimovi, mezi legendami a odborníky ale stále ještě doznívají reakce na sobotní vystoupení rodáka z Canberry, jehož nejpříkřeji odsuzuje jeho krajan Pat Cash.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Nick Kyrgios slaví vítězství nad Stefanosem Tsitsipasem.

Článek

Kyrgios v sobotu vyřadil světovou pětku a spolufavorita turnaje Stefanose Tsitsipase, jehož dokázal také patřičně vytočit. Řekovi během zápasu i v důsledku chování soupeře ujely nervy a odpálil míček do hlediště.

„Už mi praskly nervy. Neustále (Kyrgios) na hřišti někoho šikanuje. Vsadím se, že šikanoval i děti ve škole. Takové lidi nemám rád. Určitě má i nějaké dobré vlastnosti, ale jinak je to nesmírně zlý člověk," rozčiloval se poražený Tsitsipas.

Tomu později naložil i bývalý wimbledonský šampion Cash. „Byl to strašný čurbes. Tenis potopil na nejnižší úroveň, co se sportovního ducha týče. Podvádí, manipuluje, nadává, chová se agresivně k umpirovému rozhodčímu i k čárovým," rozčiloval se Cash v komentáři pro BBC.

„Měl štěstí, že se vůbec dostal dál přes první set. Už v něm měl být vyloučen. Něco se musí v tomhle směru udělat, vždyť to je totální cirkus. Je to zábavné? Ano, možná je. Ale dostalo se to na absolutní hranici," kritizoval svého krajana slavný Australan.

„Vymklo se to kontrole. I umpirovému sudímu se zápas vymknul z kontroly. Tsitsipas se do toho nechal vtáhnout, lidi se bavili, ale podle mě to zašlo příliš daleko," pokračoval.

Nad Kyrgiosovým chováním se pozastavil i jiný grandslamový šampion a komentátor Eurosportu Mats Wilander.

„Nikdy jsem nic takového neviděl. A abych byl upřímný, nevím, jestli chci ještě něco takového vidět, protože to podle mě není způsob, jakým bychom chtěli tenis propagovat. Chceme, aby byl zábavný, ale zároveň i inspirativní a výchovný," podotkl Wilander.

Paradoxní je, že Kyrgiose nešetřil ani proslulý nervák John McEnroe, jenž sám ve své éře budil ve Wimbledonu pobouření.

„Je to trapné. On (Kyrgios) tohle všechno nepotřebuje dělat. Je až děsivé, jak je dobrý, zároveň i svým způsobem smutné," Komentoval dění na kurtu pro ESPN McEnroe.

Reklama

Související témata: