Hlavní obsah

Superpár jde do akce. Pozdvižení ve Wimbledonu je enormní

Londýn

Andy Murray tak dlouho hledal partnerku do wimbledonského mixu, až našel tu nejpovolanější. Když Serena Williamsová přislíbila vracejícímu se Britovi partnerství pro nejslavnější turnaj světa, možná ani ona sama netušila, že to vzbudí možná větší zájem než její představení v hlavní disciplíně - dámské dvouhře...

Foto: Tony O'brien, Reuters

Britský tenista Andy Murray v akci na turnaji v Queensu.

Článek

V prvním kole k nim byl navíc los poměrně příznivý a na sehrání se jeví německo-chilská dvojice Andreas Mies, Alexa Guarachiová jako ideální soupeř. A jaké dávají slavnému páru šance ostatní hvězdy bílého sportu?

„Bude to vzrušující, za sebe musím říct, že se určitě budu dívat," prohlásil například švýcarský fenomén travnatých dvorců Roger Federer. Nedávná vítězka Rolland Garros a světová jednička Ashleigh Bartyová přidala: „Úžasné partnerství, nemyslíte? Určitě si spolu užijí hodně zábavy. Nemyslím, že tu je nějaký pár v pavouku, který s nimi bude chtít hrát. Určitě se s nimi musí počítat."

Viktoria Azarenková se smíchem popřála soupeřům Murrayho a Williamsové "hodně štěstí" a dodala. „Bude to strašlivě těžké je porazit, oba to berou vážně a myslím, že to bude pocta i pro diváky, protože budou svědky historického momentu. Budu se určitě dívat," doplnila běloruská tenistka.

Teď jde jenom o to, nakolik byly odpovědi tenistů zdvořilostního charakteru a nakolik se opravdu stane wimbledonský mix sledovanou disciplínou...

Reklama

Související témata: