Hlavní obsah

Zápas roku? Podle fanoušků ostravské finále Krejčíkové se Šwiatekovou

Finálový duel Barbory Krejčíkové s Polkou Igou Šwiatekovou na tenisovém turnaji v Ostravě vyhrál hlasování fanoušků WTA o nejatraktivnější utkání sezony. Dramatický zápas, v němž česká tenistka porazila po více než třech hodinách světovou jedničku 5:7, 7:6, 6:3, získal v anketě na twitteru organizace přes 70 procent hlasů.

Foto: Profimedia.cz

Vítězné gesto Barbory Krejčíkové ve finále turnaje WTA v Ostravě, v němž porazila světovou jedničku Igu Šwiatekovou.

Článek

V nominaci figuroval také finálový zápas Angelique Kerberové s Kajou Juvanovou na turnaji ve Štrasburku nebo březnové finále mezi Leylah Fernandezovou a Camilou Osoriovou v Monterrey.

Šestadvacetiletá Krejčíková, která část sezony vynechala kvůli zranění lokte, se stala na začátku října v Ostravě první českou vítězkou a navázala na týden starý triumf z Tallinnu. Celkem získala pátý triumf ve dvouhře.

Dvojnásobná vítězka loňského Roland Garros Krejčíková uštědřila Šwiatekové první finálovou porážku po více než třech letech. Trojnásobná grandslamová šampionka do té doby neuspěla v rozhodujícím utkání o titul jen jednou - v dubnu 2019 v Luganu se Slovinkou Polonou Hercogovou. Předchozích deset finálových duelů zvládla.

Brněnská rodačka Krejčíková může s parťačkou Kateřinou Siniakovou získat ocenění pro nejlepší deblový pár roku. České tenistky, které vyhrály vedle Australian Open také Wimbledon a US Open, jsou v anketě WTA mezi pěti nominovanými dvojicemi. Na ocenění pro nováčka roku aspiruje v šestičlenném výběru kandidátek Linda Fruhvirtová.

Reklama

Související témata: