Hlavní obsah

Zářivá budoucnost českého tenisu? Mladé naděje drtí konkurenci

Vypadá to trošku jako pohádka o bezedné slánce. Každá desátá hráčka v elitní stovce světového žebříčku má za svým jménem českou vlaječku, což staví Česko mezi absolutní tenisové velmoci. A při pohledu na vycházející mladé hvězdičky se zdá, že ani v budoucnu by se na tomto stavu toho nemuselo moc měnit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Linda Fruhvirtová během zápasu s Kristýnou Plíškovou v rámci tenisového charitativního turnaje Tipsport Elite Trophy.

Článek

Sestry Linda a Brenda Fruhvirtovy. Právě tato dvě jména se v posledních měsících nejvíce skloňovala mezi očekávanými hvězdami nejen českého, ale i světového tenisu. Zvlášť pak v případě čerstvě šestnáctileté Lindy, která se skvěle prezentovala na svém prvním turnaji WTA v Charlestonu.

"Vyhrát zápas na WTA Tour v 15 letech, je mimořádný úspěch. Gratuluji Lindě, kterou jsem sledoval, jak dělá krok za krokem od jejích deseti. Je to první z řady vítězství," říkal po jejím triumfu nad ostřílenou Cornetovou kouč Sereny Williamsové Patrick Mouratoglou.

To ale zdaleka není všechno. Mezi žhavé aspirantky na budoucí star se řadí i další. Dobře si zapamatujte jména jako Lucie Havlíčková, Linda Nosková, Barbora Palicová či Darja Viďmanová.

Foto: Sport.cz

Brenda Fruhvirtová patří k velikým nadějím českého tenisu

Mezi hráčkami ve věku pod 18 let se do elitní desítky dostaly třetí Linda Fruhvirtová a devátá Linda Nosková, obě navíc teprve šestnáctileté tenistky.

A pokud bychom se podívali na nejmladší hráčky v žebříčku WTA, najdeme mezi šesti nejlepšími hned tři česká jména - Linda Fruhvirtová, Lucie Havlíčková a Linda Nosková.

Na svou šanci číhají i stále teprve patnáctiletá Nikola Bartůňková a mladší ze sester Fruhvirtových Brenda, které se před časem poklonila právě Cornetová.

„Předvedla neskutečný výkon. Má před sebou zářivou budoucnost, tím jsem si jistá. Nemůžu se dočkat, až ji uvidíme za tři, čtyři nebo pět let. Bude neskutečná," ocenila Francouzka Brendu po jejím lednovém triumfu na juniorském turnaji ITF v Káhiře.

NEJLEPŠÍ HRÁČKY DO 18 LET
POŘADÍ(na žebříčku)JMÉNONÁRODNOSTVĚK
1.34.Cori GauffováUSA17
2.352.Robin MontogemeryováUSA16
3.355.Linda FruhvirtováČR16
4.410.Katrina ScottováUSA16
5.570.Lisa PigatováIta.17
...9.657.Linda NoskováČR16
17.815.Lucie HavlíčkováČR16

Reklama