Hlavní obsah

Zpátky v top 10. Krejčíková se přihlásila o slovo. V Asii zkusí zabojovat o Mexiko i v singlu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američankám v San Diegu vypálila rybník. Žádná z nažhavených domácích tenistek si na trofej nesáhla, zato Barbora Krejčíková má hned dvě. Ve finále dvouhry přetlačila Sofii Keninovou 6:4, 2:6, 6:4 a pak společně s Kateřinou Siniakovou nedaly šanci páru Collinsová, Vandewegheová - 6:1, 6:4.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Barbora Krejčíková podává ve finálovém duelu proti Sofii Keninové z USA na turnaji v San Diegu.

Článek

Krejčíková má za sebou nejlepší týden za hodně dlouhou dobu. Vítězka turnaje v Dubaji se protrápila antukovou sezonou, na trávě se zranila, na betonu se nemohla dlouho chytit. Tenhle trend ale konečně zlomila v Kalifornii.

„Po zranění jsem přijela s nepříliš dobrou statistikou, vlastně jsem nevyhrála žádný zápas,“ připomněla Krejčíková trojici nezdarů v Cincinnati, v Clevelandu a na US Open. „Takže jsem prostě doufala, že bych mohla získat první výhru a jít dál. Je docela zvláštní být tady a slavit titul.“

Krejčíková lehce okopírovala minulý rok, kdy se jí na betonech dlouho nedařilo, ovšem pak ovládla turnaje v Tallinnu a v Ostravě. Tehdy ještě spolupracovala s koučem Alešem Kartusem, kterého však po letošním Wimbledonu vyhodila. V San Diegu tak šla po vyhraném finále obejmout šestadvacetiletého Pavla Motla, jenž má zkušenosti z amerického univerzitního programu a s Krejčíkovou momentálně spolupracuje.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Barbora Krejčíková se na turnaji v San Diegu předvedla v tom nejlepším světle.

V pondělí najde česká tenistka své jméno ve světovém žebříčku znovu na konci top 10. Body za San Diego Krejčíkovou navíc vrátily do hry o Turnaj mistryň v Cancúnu ve dvouhře. Na osmou postupovou příčku mezi nejlepšími hráčkami sezony ztrácí 741 bodů. Je to pochopitelně dost, ale pokud jí forma vydrží, mohla by toho využít na podzimní asijské túře. A když nevyjde Cancún, měla by se Krejčíková představit na Elite Trophy v Číně, kde se utkají hráčky od 9. do 19. místa sezonního žebříčku plus jedna s divokou kartou.

Krejčíková má každopádně start na Masters už takřka jistý v deblu se Siniakovou. Přehlídka tenisových špiček roku ovšem bezprostředně předchází finálovému turnaji Billie Jean King Cupu v Seville. Takže je možné, že předpokládaná česká sestava s Markétou Vondroušovou a Karolínou Muchovou plus párem K+S poletí do Španělska narychlo přímo z Mexika.

Před rokem Krejčíková kvůli zranění z Turnaje mistryň ve Fort Worth na poslední chvíli svou účast na finále BJKC v Glasgowě odřekla, což kritizovala Karolína Plíšková. Češky pak vypadly v semifinále se Švýcarskem.

Reklama

  2 : 6, 7 : 6, 3 : 6 Dimitrov - Menšík 2 : 6, 7 : 6, 3 : 6 konec
20240427T18 : 35:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  0 : 6, 2 : 6 Macháč - Shelton 0 : 6, 2 : 6 konec
20240427T20 : 00:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton
  Kruegerová - Bejlek dnes 11 : 00
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová dnes 14 : 30
20240428T14 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová