Hlavní obsah

Baumrtová byla na MS na znakařské padesátce sedmá

Dauhá

Plavkyně Simona Baumrtová obsadila na mistrovství světa v krátkém bazénu ve finále 50 metrů znak sedmé místo. Časem 26,38 sekundy v Dauhá zaostala za vlastním českým rekordem z loňského ME o 12 setin. Ve světovém rekordu 25,67 sekundy vyhrála Brazilka Etiene Medeirosová, která z tabulek o tři setiny vymazala Sanju Jovanovičovou z Chorvatska.

Foto: Martin Sidorják

Simona Baumrtová.

Článek

Třiadvacetiletá Baumrtová tak vyrovnala nejlepší české umístění na šampionátu, které patřilo Barboře Závadové z polohového závodu na 400 metrů. Stejný čas jako chomutovská znakařka měla také Britka Georgia Daviesová, s níž se Baumrtová o sedmé místo dělila.

"Jsem spokojená, je to můj druhý nejlepší čas kariéry," hodnotila Baumrtová pro Radiožurnál. "Trochu se projevilo, že nejsem v takové psychické pohodě jako loni. Ale je tady konkurence jako na olympiádě, takže výsledky okolo osmého místa jsou super. Navíc jsem až tady startovala poprvé z nových bloků. To musíme trochu natrénovat," upozornila.

Vlastní světový rekord z dopoledne překonaly také nizozemské plavkyně ve sprinterské kraulařské štafetě. Do historických tabulek se dnes dokonce dvakrát zapsala Švédka Sarah Sjöströmová na tratích 100 m motýlek (50,66) a 200 metrů volný způsob (1:50,78), jednou Němec Markus Deibler na polohové stovce (50,66).

Z dopoledních rozplaveb nepostoupil už žádný z českých plavců, na finále nedosáhla ani žádná z českých polohových štafet na 4x100 metrů. Svůj závod na 1500 metrů absolvoval dopoledne také kraulař Jan Micka, který v pomalejších rozplavbách zaznamenal čtvrtý čas 14:41,54 minuty a nakonec obsadil desáté místo. Za svým letošním českým rekordem zaostal o necelé dvě sekundy.

Na znakařské dvoustovce vypadli David Kunčar (22. místo) a Roman Dmytrijev (27.), na stejně dlouhé trati motýlkem Jan Šefl (17.) a Pavel Janeček (27.) a v závodu na 200 metrů volný způsob nepostoupily Barbora Závadová (24.) ani Anna Kolářová (43.).

Polohová štafeta žen ve složení Baumrtová, Petra Chocová, Lucie Svěcená a Kolářová byla jedenáctá, muži v sestavě Martin Baďura, Petr Bartůněk, Šefl a Kunčar skončili třináctí.

Reklama

Související témata: