Hlavní obsah

Bývalý ukrajinský reprezentant zemřel při ostřelování Mariupolu. Jeho malou dceru Rusové unesli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už více jak měsíc probíhající válka na Ukrajině si vyžádala stovky obětí z řad civilistů. Mezi nimi bylo i několik současných či bývalých ukrajinských reprezentantů. Teď se objevila zpráva o úmrtí bývalého kapitána národního týmu vodních pólistů Jevhena Obedynského, který zemřel při ostřelování Mariupolu. Zůstala po něm osiřelá 12letá dcera Kira, kterou Rusové unesli do Doněcku.

Foto: @waterpoloukraine, Facebook

Jevhen Obedynskyj zemřel při bombardování Mariupolu.

Článek

Válka na Ukrajině si vyžádala již několik obětí z řad sportovců, včetně mladého biatlonisty Jevhena Malyševa či kickboxerského mistra světa Maxima Kagala. Nyní se objevila zpráva o smrti devětatřicetiletého bývalého kapitána ukrajinské reprezentace vodních pólistů Jevhena Obedynského, který zemřel 17. března při ostřelování Mariupolu.

Zůstala po něm 12letá dcera Kira, kterou Obedynskyj vychovával sám po smrti své ženy, která zemřela, když byla Kira dítě. Ta byla údajně zajata ruskými vojáky a unesena do Doněcku. „Byla tam deportována spolu s lidmi, se kterými byla v úkrytu. Existují informace, že Rusové sebrali všem, kteří byli poblíž, doklady. Slíbili však, že nechají vystavit nové ruské dokumenty, aby je v budoucnu mohli posílat na území Ruské federace," napsal na Facebooku Pavel Kirilenko, šéf Doněcké regionální vojenské správy.

Kirilenko také uvedl, že Kira má na Ukrajině příbuzné a její dědeček, který byl váženým trenérem vodního póla, je připraven se jí ujmout. Zatím se však k ní nemůže dostat. „Apeluji na humanitární a lidskoprávní organizace, stejně jako na celou světovou sportovní komunitu: pomozte Kiře Obedynské vrátit se ke své rodině," dodal.

Reklama

Související témata:
Ostřelování