Hlavní obsah

České hvězdy spolu na dovolené? Překvapení pro manželku a vypnutý telefon

Praha

Přátelství dvou českých sportovních es kajakáře Jiřího Prskavce a judisty Lukáše Krpálka vygradovalo ziskem olympijského zlata v Tokiu, ale oba šampioni na svůj společný zlatý den mohli dlouze vzpomínat i při podzimní dovolené na Maledivách.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Olympijský vítěz ve vodním slalomu Jiří Prskavec.

Článek

Jenže mnohem více než sportem a vzpomínkami žili rodinnými radostmi. „Dětičky si pohrály, my pokecali, měl jsem deset dnů vypnutý telefon, což bylo moc fajn,“ liboval si Prskavec poté, co ovládl anketu Kanoista roku.

„Po olympiádě jsem měl spoustu mediálních povinností a neměl na děti tolik času. Samozřejmě nějakou energii berou, ale mnohem víc mi jí dávají, tak jsem si odpočinul maximálně,“ popisoval otec dvouletého Jiřího a půlročního Marka.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Lukas Krpalek (@lukaskrpalek)

S Krpálkem si domluvili dovolenou po olympiádě, destinace a složení výpravy mělo být překvapením pro manželku judistického šampiona Evu, ale povedlo se jen na půl. „Maledivy jí někdo prokecl, ale nás potkala až na letišti,“ hlásil Prskavec.

Překvapeni z hvězdných spolucestujících byli i další turisté na jihoasijském ostrově. „Pár Čechů tam bylo, ti nás poznali. A pak jsme se byli fotit a fotograf se dopídil, kdo jsme, tak jsme cítili, že už to ví celý ostrov,“ usmíval se Prskavec.

S Krpálkem si hned naplánoval několik dalších aktivit. „Já nikdy nerybařil a když to Lukáš na Maledivách zjistil, říkal, že to je ostuda a musíme vyrazit,“ hlásí.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Jiří Prskavec (@jiriprskavec)

Další společnou výpravu podniknou na běžkách. „Když jsme se stěhovali do Brandýsa nad Labem, říkali nám, že tam sníh nebývá. Loni tam bylo dvacet čísel a my byli zrovna v horku na soustředění na Réunionu. Teď bych měl být přes zimu až měsíc a půl doma, tak doufám, že budeme stavět na zahradě sněhuláka a vyjdou i ty běžky,“ plánuje Prskavec, o němž vzniká pod vedením režiséra Jana Celnera i časosběrný dokument, který poběží o Vánocích na ČT.

„Oslovili mě minulý rok, já řekl, že ano, ale až vyjedu olympiádu, v tom jsem pověrčivý. Pak jsme hned začali točit a vyšlo to se šťastným koncem, což je super. Honzík už byl trochu další člen rodiny, i děti si na něj zvykli,“ smál se Prskavec.

Sám si zatím ztěžka zvyká na novou loď, v trénincích zakleká i do kanoe. „Vydržím tam tři minuty,“ přiznává. Chystá se snad jako ženská hvězda Jessica Foxová dominovat oběma kategoriím? „To ne. Spíš si říkám, že když pár tréninků odjedu na singlu, budu se rychle zlepšovat, což mě bude bavit, a něco z té techniky si přenesu i do kajaku,“ věří.

Reklama

Související témata: