Hlavní obsah

České kanoistky mají bronz z ME

Trojice českých kanoistek Martina Satková, Gabriela Satková a Tereza Fišerová získala bronz v závodě hlídek na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Liptovském Mikuláši.

Foto: Ivana Roháčková

Vodní slalomářky (zleva) Martina Satková, Gabriela Satková a Tereza Fišerová vybojovaly na ME v Liptovském Mikuláši bronz v závodu hlídek kategorie C1.

Článek

České reprezentantky nasbíraly celkem deset trestných sekund a od stříbrných Francouzek je dělilo 24 setin sekundy. Za vítěznou slovenskou trojicí Emanuela Luknárová, Zuzana Paňková a Soňa Stanovská zaostaly o 1,68 sekundy.

V závodě mužů skončili Lukáš Rohan, Vojtěch Heger a Václav Chaloupka na šestém místě. Vyhrálo Německo, na které Češi ztratili devět sekund. Od medaile je dělilo téměř pět sekund.

Foto: Ivana Roháčková

Vodní slalomářky Martina Satková (vlevo), Gabriela Satková a Tereza Fišerová (není v záběru) vybojovaly na ME v Liptovském Mikuláši bronz v závodu hlídek kategorie C1.

V kvalifikaci kanoistů prošel do semifinále stříbrný olympijský medailista Rohan, neuspěli naopak Heger a Chaloupka. Mezi ženami postoupily obhájkyně stříbra Fišerová s Gabrielou Satkovou, Martina Satková vypadla.

Mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Liptovském Mikuláši (Slovensko):
Muži:
3xC1:
1. Německo (Tasiadis, Anton, Trummer) 107,94 (2)
2. Polsko -2,94 (4)
3. Španělsko -4,45 (4)
...6. ČR (Rohan, Chaloupka, Heger) -9,08 (6)
Ženy:
3xC1:
1. Slovensko (Luknárová, Paňková, Stanovská) 131,13 (2)
2. Francie -1,44 (12)
3. ČR (G. Satková, Fišerová, M. Satková) -1,68 (10)

Reklama