Hlavní obsah

Českou premiéru ozdobila finále! Holky jsou jinde, ale budu se dotahovat, slibuje Fišerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Liptovském Mikuláši střídá hned tři lodě. Tereza Fišerová ke své parádní kategorii kanoistek jako první česká vodní slalomářka v historii na vrcholné seniorské akci přidala i kajak, k tomu ji čeká start v nové olympijské disciplíně extrémní slalom. První závod si na mistrovství Evropy může úspěšně odškrtnout. Při svém kajakářském debutu mezi dospělými jela jako jediná Češka finále, v němž skončila devátá.

Foto: Barbora Reichová

Tereza Fišerová ve finále mistrovství Evropy na kajaku.

Článek

Jaká pro vás byla kajakářská premiéra?

Myslím, že je obrovský úspěch se na první seniorské akci na kajaku dostat do finále. Tam jsem chybovala, bohužel jsem měla špatný nájezd, což mě mrzí, jinak jsem spokojená, jak jsem se s tratí poprala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tereza Fišerová.

Jaké pro vás bylo poměřit síly s nejlepšími evropskými kajakářkami?

Skvělý pocit. Vím, že jsou ještě trošičku někde jinde, ale vidím, že jim dokážu šlapat na paty, a to je důležité. A je to ohromná motivace.

Navíc jste si projela kombinaci branek, která se pojede i v neděli při závodě kanoistek. I to se může hodit.

Bohužel se odpoledne jede ještě kros a spodní část branek se bude stahovat dolů. Měly by pak být na stejném místě, ale není to vždy stoprocentní. Aspoň ten hořejšek bude stejný a budu vědět, kde ty branky pozičně jsou, a na co si dát pozor na singlkanoi.

Foto: kanoe.cz/Aleš Berka

Tereza Fišerová v akci.

Jak jste na tom se silami?

Už jich moc není. Ale máme tu skvělý tým, už v pátek jsem byla na masáži, pak na fyzio, předjízdě, večeři a rychle do postele. Teď to po kvalifikaci krosu udělám stejně. Je potřeba si najít čas na odpočinek a uklidnit tělo, aby svaly lépe zregenerovaly. Ale věřím, že když je neděle poslední den, zvládnu to s přehledem.

Co by vám udělalo radost na kánoi?

Určitě bych si chtěla zajet finále. Když už jsem ho zvládla na kajaku, tak by mě mrzelo, kdybych se na kánoi do něj nedostala. Ale stačí jedna špatná kombinace a závod je fuč jako se to stalo Ricardě (Funkové), favoritce na medaili. Budu chtít trať sjet, jak jsme si naplánovali. A pokud se mi to povede, tak to třeba na tu medaili i padne.

Foto: Carlota Carillo

Tereza Fišerová při Světovém poháru ve španělském Seu.

Jsou soupeřky překvapené, že najednou vás ve finále vidí v jiné lodi? Byť už máte i titul z mistrovství Evropy do 23 let…

Spíš jsem byla sama překvapená, že jsem ve finále byla. Myslím si, že ze třiadvacítkových akcí tuší, že jezdím na kajaku a umím závodit rychle, ale vždycky se mi to úplně nepovedlo. Takže do budoucna asi se mnou budou muset počítat. Ale jsou fakt ještě o dva stupínky někde jinde, takže budu makat a dotahovat se jim na paty.

Reklama