Hlavní obsah

Chocová v rozplavbách na ME překonala český rekord na 100 m prsa

Berlín

Petra Chocová překonala v rozplavbách na mistrovství Evropy v Berlíně český rekord na 100 metrů prsa. Časem 1:07,66 vylepšila svůj loňský výkon z Bratislavy o 42 setin sekundy a do semifinále postoupila z třetího místa.

Foto: Martin Sidorják

Prsařka Petra Chocová na archivním snímku z mistrovství světa v Barceloně.

Článek

V Berlíně obhajuje osmadvacetiletá českolipská plavkyně titul na neolympijské padesátce. Na stovce skončila předloni v Debrecínu devátá. "Přišlo mi, že jsem první padesátku rozjela volně, plavala jsem na 20 záběrů, což je rozjezd mojí dvoustovky. Po obrátce jsem měla spoustu síly, tak jsem si řekla, že musím udržet tempo. Vůbec jsem neztuhla. Kdyby to takhle šlo i odpoledne, bylo by to fajn," řekla Chocová Radiožurnálu.

Spolu s Chocovou se do odpoledního semifinále prsařské stovky probojovala ještě Martina Moravčíková, která na osmém místě zaplavala čas 1:08,39. Eva Jordová a Edita Chrápavá skončily daleko za postupovými pozicemi. V rozplavbách byla nejrychlejší Italka Arianna Castiglioniová, která Chocovou předčila o 16 setin sekundy.

Kraulař Jan Micka, který byl v pondělí ve finále čtyřstovky sedmý, v rozplavbách patnáctistovky neuspěl. Skončil devátý, od postupu ho dělila sekunda a čtvrt.

V odpoledním bloku se představí také znakařka Simona Baumrtová, která do finále dvoustovky postoupila třetím časem.

Mistrovství Evropy v plaveckých sportech v Berlíně:
Bazénové plavání, semifinále:
Ženy:
100 m prsa:
1. Pedersenová (Dán.) 1:06,34
...6. Chocová 1:07,70 (v rozplavbách 1:07,66 - český rekord)
12. Moravčíková 1:08,38
...v rozplavbách 43. Jordová 1:13,70
45. Chrápavá (všechny ČR) 1:17,08

Reklama

Související témata: