Hlavní obsah

Cincibuch postoupil na veslařském ME do semifinále

Poznaň
Aktualizováno

Skifař lehkých vah Jan Cincibuch postoupil na mistrovství Evropy v Poznani do semifinále. Letošní vicemistr světa v kategorii do 23 let obsadil v úvodní rozjížďce druhé místo, nestačil jen na zkušeného Pétera Galambose z Maďarska. Zbývajících šest českých posádek, které se dnes v Polsku představily, muselo do oprav. Tři z nich poté v odpoledním programu již přišly o šance na boj o medaile.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Veslař Jan Cincibuch během rozjížďek v rámci ME ve veslování.

Článek

Skifař Jakub Podrazil byl v rozjížďce čtvrtý stejně jako skifařka lehkých vah Kristýna Neuhortová. Páté místo obsadily Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou na dvojskifu, Zuzana Valsová a Monika Nováková na dvojskifu lehkých vah i čtyřka bez kormidelníka Antonín Mařík, Jakub Paroulek, Vojtěch Řimák, Petr Ouředníček. Čtyřka bez kormidelnice Pavlína Flamíková, Kateřina Hartmanová, Radka Novotníková, Nikola Kropáčková dojela šestá.

V odpoledních opravách neuspěli Podrazil, dvojskif lehkých vah Valsová, Nováková a mužská čtyřka bez kormidelníka. Podrazila po čtvrtém místě čekají boje v semifinále C/D, dvojskif lehkých vah finále C a pro čtyřku "bez" šampionát skončil hned první den.

Reklama