Hlavní obsah

Člen posádky katamaránu letěl přes palubu. Jako zázrakem vyvázl bez zranění

Štěstí v neštěstí měl třiatřicetiletý jachtař Matt Gotrel během sobotního Grand Prix v Sydney. Člen posádky britského týmu Emirates Great Britain Sail Grand Prix vypadl z katamaránu a několik vteřin opakovaně narážel do vodní hladiny a trupu plavidla. Jako zázrakem se mu nic vážného nestalo. Níže se můžete podívat na video z incidentu.

Člen posádky britského katamaránu spadl při závodech Grand Prix přes palubuVideo: AP

 
Článek

Britský tým se blížil k cíli sobotní regaty rychlostí přibližně 50 km/h. Jachtař Gotrel šel přes palubu, když se přesunoval z trupu lodi ke střední části plavidla a katamarán náhle změnil směr.

„Vstal jsem a dostal se na křídlo. Pak jsem spadl dozadu a byl jsem docela rychle ve vodě," popsal dramatické momenty Gotrel. Britský mořeplavec následně několik vteřin narážel střídavě do hladiny a do trupu plavidla.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Matt Gotrel (@mattgotrelgb)

Jeho kolegové ho po několika vteřinách vytáhli zpět na palubu. „Byla to docela šílená situace," řekl jeho parťák Ben Ainslie.

Navzdory děsivým scénám tým regatu dokončil na šestém místě. „Skvělá práce týmu, že mě tak rychle dostal zpátky na palubu - naštěstí mám jen pár modřin, které si odvezu domů!" napsal Gotrel na Instagram.

Reklama

Související témata: