Hlavní obsah

Co den, to medaile i plyšák. Mám radost, jsem na ně ujetá, směje se Fišerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva starty, dvě medaile? Skvěle vstoupila do Evropských her vodní slalomářka Tereza Fišerová. Po stříbru kajakářské hlídky získala po boku Gabriely Satkové a Terezy Kneblové na kanoi dokonce zlato, když Češky na trati zapsaly jediný dotek branky.

Foto: Ivana Roháčková

Tereza Fišerová se zlatem z kanoistické hlídky a plyšovým maskotem.

Článek

Krakov (od našeho zpravodaje) ‑ „Zatím opravdu krásné bilance, i když jsem se cítila trochu unaveně,“ přiznávala Fišerová.

Po čtvrteční hlídce kanoistek se totiž vinou průtahů s vyhlášením a následné dopingové zkoušky dostala do vesnice sportovců až v šest večer. „Tak jsem si říkala, že dneska to bude lepší, ale čeká mě to znovu,“ vyprávěla, zatímco opodál opět čekala dopingová komisařka.

Foto: Ivana Roháčková

Kanoistky Gabriela Satková (zleva), Tereza Kneblová a Tereza Fišerová se zlaty a maskoty Evropských her.

Kromě medailí už založila i sbírku maskotů Evropských her, které medailisté dostávají. „Já jsem odmala dost ujetá na plyšáky, s sebou mám velkou želvu, na které spím. Takže maskoty rozdám po rodině, to je takový hezký dárek,“ těšila se.

Kolik členů rodiny ještě bude moct obdarovat? V sobotu ji čeká semifinále a snad i finále na kajaku, v neděli kanoe a kajakkros. „Bylo by hezké si říct, že každý den bude další medaile. Ale síly ubývají a trať tu byla docela silová. Důležité bude se nevybláznit a udržet klidnou hlavu,“ ví.

Reklama