Hlavní obsah

Další sesterská koupel? Pusa a objetí stačí, smála se šťastná Satková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to před dvěma lety jeden z nejpamátnější momentů mistrovství Evropy v Praze. Senzačně zlatá kanoistka Gabriela Satková a její sestra Martina jako první gratulantka, která za ní skočila přímo do Vltavy. V neděli bylo u Satkových opět veselo, jen v opačném gardu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martina Satková s bronzem po finále kanoistek.

Článek

Bronz slavila při Světovém poháru 23letá Martina, její o tři roky mladší sestra skončila pátá. „V cíli za mnou ségra přiběhla a byla neskutečně šťastná. Dneska za mnou málem skočila do vody ona, ale říkala jsem jí, že nemusí a že pusa a objetí stačí,“ usmívala se Martina Satková.

Obě sestry mají odlišného trenéra, s nímž analyzují jízdy, ale to jim nebrání alespoň v nonverbálním kontaktu. „Všichni jsou před startem hrozně soustředění, my na sebe vždycky mrkneme a usmějeme se. Je to takové znamení, že je všechno v pořádku a potkáme se v cíli,“ odhaluje zákulisí sesterské kombinace.

Do finálové jízdy vyrazila díky třetímu místu v semifinále hned po své sestře. „Slyšela jsem to burácející publikum, když jela Gabča, a říkala si, že nevím, jak to ustojím,“ neskrývala obavy. Finálovou jízdu zvládla slalomářka, která ale sbírala úspěchy i ve sjezdu na divoké vodě, velmi dobře, rychlejší byla jen Němka Elena Liliková a vítězná Tereza Fišerová.

Dojde na rodinnou oslavu? „Možná zajdeme na kafe nebo Kofolu. Větší oslavu kdyžtak až po mistrovství světa, když budou medaile,“ s úsměvem vyhlíží šampionát v německém Augsburgu.

Reklama