Hlavní obsah

Deblkanoisté Hochschornerové nekončí, chtějí přídat další medaile

PRAHA

Bratři Pavol a Peter Hochschornerovi vyhráli ve vodním slalomu už vše, co se dalo. Ve své sbírce mají tři zlaté olympijské medaile, dva tituly mistrů světa, čtyři zlata z evropských šampionátů a devětkrát se stali vítězi Světového poháru. Přesto mají tato devětadvacetiletá dvojčata stále motivaci do dalších závodů. Příští rok chtějí uspět nejen na mistrovství Evropy a světa, ale také podesáté vyhrát SP.

Článek

Od svého třetího triumfu na olympijských hrách se slovenští deblkanoisté ještě nezastavili. „Zúčastnili jsme se mnoha akcí. Některé dokonce musíme odmítat, protože bychom už nic dalšího nestihli,“ přiznal Pavol Hochschorner. „Do konce roku to ještě musíme zvládnout a pak se budeme jen a jen soustředit na trénink,“ dodal.

I přes bohatou sbírku medailí a pohárů mají rodáci z Bratislavy stále velkou chuť závodit. „Devětkrát jsme už vyhráli Světový pohár. Takže bychom to chtěli příští rok zaokrouhlit a zvítězit i podesáté. Pojede se samozřejmě i mistrovství Evropy a světa, kde chceme také uspět," naznačil ambice Peter. „Uvidíme, jaké další závody stihneme. Hlavně musíme pořádně vyzkoušet naši novou loď. Bude to taková zahřívací sezóna,“ řekl Pavol.

Všechny soupeře zajímá, jestli tato dvojice vydrží do olympijských her v Londýně 2012. "Je brzy o tom hovořit. Během čtyř let se může stát cokoliv. My se soustředíme vždy na další rok. Trénujeme na závody, které budou v nadcházející sezóně," řekl Peter. "Do Londýna bychom se rádi dostali. Každý se raduje, když nejedeme na nějaké závody. Ale myslím si, že všichni máme stejné podmínky a šanci vyhrát," doplnil bratrova slova Pavol.

Nerozluční bratři

Na konci listopadu se bratři Hochschornerovi objevili také v Olomouci, kde se zúčastnili hokejového utkání mezi kanoistickými celky Čech a Slovenska. Český tým nakonec prohrál 4:6. „Když hrajeme hokej u nás, tak je trochu jiný, bez střídání. Tady byli i rozhodčí, takže jsme v tom hokeji měli hokej,“ přiznal s úsměvem Peter Hochschorner. „Ale až odehrajeme více zápasů a zvykneme si, tak snad budeme týmu platnější," přál si.

Peter a Pavol tráví téměř kadý den spolu, dokonce si vedle sebe postavili i domy. „Dá se říci, že jsme spolu neustále. A když netrénujeme, často se navštěvujeme a díváme se spolu třeba na televizi," vyprávěl Pavol. Síň slávy zatím doma nemají. "Medaile a poháry dáváme zatím kam se dá. Méně významné trofeje jsme vystavili v některých restauracích nebo je darovali  kamarádům. Možná ale časem nějakou Síň slávy doma uděláme,“ uzavřel Pavol Hochschorner.  

Reklama