Hlavní obsah

Děsivý kolaps na MS. Najednou jsem šla ke dnu, vybavuje si plavkyně hororový kolaps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hrůzné obrázky topící se americké akvabely Anity Alvarezové z plaveckého MS v Budapešti obletěly svět. Drama, při němž zachraňovala tonoucí hvězdu skokem do bazénu trenérka Andrea Fuentesová, mělo naštěstí dobrý konec. 25leté plavkyně s odstupem o hororovém zážitku konečně promluvila. Původně chtěla rodačka z Buffala startovat ve finále týmové soutěže, start jí byl ale Mezinárodní plaveckou federací zakázán.

Foto: Anna Szilagyi, ČTK/AP

Záchrana akvabely Anity Alvarezové...

Článek
Fotogalerie

Alvarezová, která měla podobné zdravotní potíže už v minulosti, během středečního závodu ztratila vědomí a v bezvládném stavu se začala potápět. Fuentesová ihned rozpoznala vážnost situace, skočila do bazénu a svěřenkyni zachránila.

„Vybavuji si, že jsem měla (během závodu) pocit, že jsem podala dobrý výkon. Vlastně možná svůj nejlepší. Nejenom co do výkonu, ale také jak moc jsem si to užila. Z toho mám velkou radost a jsem na sebe za to pyšná," vracela se Alvarezová v rozhovoru pro NBC Nightly News ke středečnímu klání.

„Chtěla jsem do toho dát všechno až do konce, ale pamatuji si, jak jsem najednou klesala dolů a měla jsem takový divný pocit. To je poslední, co si pamatuji," přiznala.

Trenérka Fuentesová ujišťovala, že Alvarezová ani po dramatickém kolapsu na MS nekončí a nastoupí do soutěže družstev. „Nechce se tady loučit obrázky, jak v bezvědomí klesá ke dnu bazénu. Určitě znovu nastoupí," ujišťovala.

Jenže ve finále družstev se nakonec Alvarezová nepředstaví. Start jí přímo zakázala Mezinárodní plavecká federace.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články