Hlavní obsah

Dukla se vrátila vítězně na Primátorky, v lodi seděl i 65letý kormidelník Hejdušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veslařské Primátorky vyhrála osma pražské Dukly strokovaná Lukášem Helešicem, která měla na pozici kormidelníka nestárnoucího 65letého Oldřicha Hejduška, pro nějž to byl již šestadvacátý triumf na Vltavě.

Foto: Kudy z nudy

Veslařské Primátorky - ilustrační foto.

Článek

Loď resortního armádního centra se po zrušení omezení vrátila do tradičního závodu vítězně ve složení Helešic, Čížek, Diblík, Baldrián, Cincibuch, Šišma, Neděla, Zima a zmíněný Hejdušek u kormidla. Druhá o pět vteřin skončila její kombinovaná posádka se Slavii tvořená veslaři do 23 let, a třetí byla také Dukla.

Favorizovaná osmiveslice vyhrála 110. ročník prestižního závodu poměrně přesvědčivě. „Konečně jsme zase ve hře. Tím, jak jsme v předchozích letech nemohli jet v barvách Dukly, protože trvalo omezení, tak všichni měli chuť letos se hodně předvést. Sedm kluků z lodi, tedy všichni kromě mě a kormidelníka, zažilo prvenství poprvé, proto jsme jim s chutí chystali koupel v řece," vyprávěl Helešic.

„Když přišel rozkaz, že bych měl zase usednout do lodi, pokusil jsem se ještě shodit nějaká kila. Ve vyšehradské zatáčce nás maličko přibrzdil protivítr, ale dali jsme to na tři tempa, pak už kluci jeli naprosto skvěle a všichni společně jsme si ten závod užili," vykládal Hejdušek.

Mezi ženskými osmiveslicemi obhájila prvenství společná loď Hamru a Blesku. Závody skifařů ovládli potřetí Jan Potůček z Dukly a popáté Lenka Lukšová ze Slavie, jež předchozí čtyři prvenství vybojovala pod jménem Antošová.

Primátorky, 110. ročník veslařské regaty
Muži - skif (Jarní skulérský závod Rösslera-Ořovského)
1. Potůček (Dukla) 7:43,9
2. Viktora 7:55,4
3. Pfeifer (oba Hamr) 8:09,4
Muži - osma
1. Dukla Praha (Zima, Neděla, Šišma, Cincibuch, Baldrián, Diblík, Čížek, Helešic, korm. Hejdušek) 5:53,370
2. Dukla/Slavia (Dočekal, Sedlák, Koška, Hruška, Tichý, Baldinus, Zobal, Chlebovský, korm. Zelenková) 5:58,280
3. Dukla/ČVK Praha (Šnajdr, Pachman, Keller, Ježek, Fleissner, Zindulka, Janáč, Nosek, korm. Perglerová) 6:00,810
Ženy - skif (O Stuhu Podolí)
1. L. Lukšová (Slavia) 8:14,6
2. Nedělová 8:22,8
3. Heranová (obě Olymp) 8:29,3
Ženy - osma
1. Hamr/Blesk (B. Podrazilová, Hajnovičová, Hartmanová, Mašínová, Zámostrná, Solařová, Šantrůčková, E. Podrazilová, korm. Matoušová) 6:49,1
2. Olomouc/LS Brno (Hockaday, Drahoutská, Holčáková, Burešová, Hrbáčková, Mrkvová, Uličná, Slepičková, korm. Lorenc) 6:57,6
3. Slavia (Valsová, Macková, Studená, Kupková, Žabová, Švejdová, Hanková, Zavadilová, korm. Motlová) 7:01,8

Reklama

Související témata: