Hlavní obsah

Elitní plavci v akci. Seemanová otestuje po zranění formu, Gemov chce limit pro ME

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po více než měsíční pauze jdou do akce. Nejlepší česká plavkyně současnosti Barbora Seemanová otestuje po zranění o víkendu formu na závodech ve švédském Stockholmu, další elitní český plavec Ondřej Gemov se bude snažit o splnění limitu na mistrovství Evropy v nizozemském Eindhovenu.

Foto: Sportegy/Matěj Třasák

Elitní česká plavkyně Barbora Seemanová otestuje formu.

Článek

Seemanová se připravovala s elitními mezinárodními plavci ve španělském Tenerife. Opět ji ale z tréninku zhruba na týden vyřadilo zranění. "Bohužel se mi vrátilo zranění ze zimy," posteskla si plavkyně, která oslavila na začátku dubna dvaadvacáté narozeniny.

Česká hvězdička tak netuší, v jaké fazoně se předvede. "Vlastně nemám žádná očekávání," přiznala Seemanová. Jenže, když v podobném rozpoložení startovala na začátku března na mezinárodních závodech v Marseille, zvládla zaplavat nový český rekord na trati 50 metrů motýlek.

Foto: Sportegy/Matěj Třasák

Česká plavkyně Barbora Seemanová otestuje po zranění formu.

"Naštěstí ale do Švédska neletím plnit limity na velké závody, takže spíše chci, aby se mi plavalo dobře a uvidím, na co to bude stačit," dodala Seemanová, která ve Stockholmu nastoupí do závodů hned na pěti tratích.

Naopak limit na evropské mistrovství, které se letos uskuteční v italském Římě, by velmi rád na nadcházejících závodech splnil další člen sportovního centra VSC Ondřej Gemov. "Podařilo se mi dostat na svou závodní váhu, takže se ve vodě cítím úplně jinak. Rozhodně chci, aby to lítalo o dost lépe než na závodech, na kterých jsem byl doteď," plánoval český rekordman na trati 200 metrů motýlek. "Jelikož to mám jako kvalifikační závod na mistrovství Evropy, tak bych byl rád, kdyby se mi limit povedlo splnit už teď, abych měl klid do dalšího tréninku."

Reklama

Související témata: