Hlavní obsah

Franta je v semifinále ME jedenáctým časem

Znakař Tomáš Franta prošel na mistrovství Evropy v Římě jedenáctým časem do úterní večerního semifinále na stometrové trati. Čtyřiadvacetiletý český plavec tak zopakoval postup z rozplaveb z poloviční trati, na níž byl celkově jedenáctý.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Český plavec Tomáš Franta.

Článek

Franta skončil ve své rozplavbě čtvrtý v čase 54,52. Zaostal tak zhruba půl sekundy za národním rekordem reprezentačního kolegy Jana Čejky, jenž byl výkonem 56,38 až třiatřicátý. Rozplavby ovládl výkonem 53,71 světový rekordman Thomas Ceccon z Itálie.

„Dvakrát jsem drknul do dráhy, takže to nebylo úplně nejlepší, ale s tím jsem už tak nějak počítal, že to může nastat. Snažil jsem se, i když se mi ten závod nejel úplně nejlíp. Ale díky bohu byl ten postup velmi komfortní, takže jsem rád," komentoval Franta svůj výkon. „Do semifinále půjdu ukázat maximum. Chtěl bych už pokořit svůj dlouholetý osobní rekord. A jestli to vyjde, třeba zase myslet i na český rekord," dodal český závodník.

Daleko za postupem do semifinále zůstal na kraulařské padesátce Jan Šefl, jenž dohmátl za 23,26 a byl v rozplavbách klasifikován na 54. pozici.

Ve večerním programu na Foru Italicu se tak představí tři čeští reprezentanti. V 18:17 čeká finále polohového závodu na 200 metrů Kristýnu Horskou, v 19:46 poplave o medaile Simona Kubová na 100 metrů znak a poté přijde na řadu semifinále znakařů s Frantou.

Reklama

Související témata: