Hlavní obsah

Jachtařka Chalupníková získala stříbro na juniorském MS

Jachtařka Kristýna Chalupníková získala stříbrnou medaili na juniorském mistrovství světa. Sedmnáctiletá závodnice z Rapidu Brno dojela v Ománu druhá ve windsurfingové třídě Techno 293, která je přípravnou pro olympijskou třídu iQFoil, v níž se bude poprvé bojovat o cenné kovy na hrách v Paříži v roce 2024.

Foto: sailing.cz

Jachtařka Kristýna Chalupníková na archivním snímku

Článek

"Mám velkou radost. Vůbec jsem nečekala, že bych mohla jet až tak dobře," řekla Chalupníková v tiskové zprávě. "Většinu závodu byly těžké podmínky, nestabilní slabý vítr a Kristýna jezdila opravdu skvěle. Dobře startovala, jezdila jednoduše a rychle," uvedl trenér Milan Hájek.

Chalupníková skončila v konkurenci sedmnácti soupeřek ze třinácti rozjížděk šestkrát druhá. V celkovém hodnocení nestačila jen na Manon Pianazzaovou z Francie.

Alessia Palanti ve třídě ILCA 6 vyhrála první rozjížďku šampionátu, ale poté už se jí ve velmi slabém větru tolik nedařilo a skončila na 15. místě ze 46 jachtařek.

V dalších třídách byl windsurfař David Drda třináctý (z 18 závodníků) ve třídě Techno 293, kiteboardista Vojta Koška desátý ze 16 startujících, bratři Tibor a Adam Nevelöšové na 29eru sedmnáctí z 24 lodí. Ve třídě ILCA 6 byl Jiří Himmel 45. z 50 startujících.

Reklama