Hlavní obsah

Jsme černý kůň. Překvapíme. Dominanci v legendárním závodě střídá hecování

Byla to jedna z největších jistot českého sportu. Když se na start Primátorek postaví posádka Dukly, vyhraje. Od roku 1979 byla vždy součástí vítězné osmiveslice. V neděli ale zavedené pořádky skončí, vítězem bude jiný klub.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva veslaři Jakub Podrazil z Veslařského klubu Blesk, Filip Zima ze Slavie, Jan Fleissner z Bohemians a Jiří Šimánek z Českého veslařského klubu Praha. V neděli z nich budou soupeři.

Článek

Důvodem je snaha pořadatelů zatraktivnit závod, který býval rozhodnutý už na startu. Veslaři Dukly, kteří tvoří domácí veslařskou špičku, se tak rozpustí do svých mateřských klubů. Z olympioniků z Tokia pojede Jakub Podrazil za pořádající Blesk, Jiří Šimánek za ČVK či Jan Fleissner za Bohemians, také se spolu vydatně hecují.

Osmiveslice Dukly se na Vltavě přesto ukáže, vypůjčili si ji veslaři ČVK. „Kluci si mě dobírají, že pojedeme na duklácké lodi a oni musí na těch starších klubových. Trénujeme dvakrát denně, pojedu s klukama, které znám odmala,“ těší se Šimánek, jenž byl v Tokiu na dvojce bez kormidelníka lehkých vah čtvrtý s Miroslavem Vraštilem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ČAUS (@czech_university_sport)

„Už jsem v posádce trochu veterán, můžeme být černým koněm, v zatáčce pod Vyšehradem je možné všechno,“ hlásí Podrazil. „Přál bych si vítězství. Motivace mi nechybí, navíc jsme trošku ve stínu favoritů. Třeba překvapíme,“ věří Fleissner.

Celkem je přihlášeno dvanáct mužských osmiveslic. Přímý přenos vysílá ČT sport v neděli od 10:20 hodin, už v pátek jsou na programu Univerzitní osmy.

Reklama